Азил за псе у Прњавору удомио десет паса из Котор Вароша

Азил за псе у Прњавору удомио десет паса из Котор Вароша


КОТОР ВАРОШ, 12. ФЕБРУАРА – Хигијенски сервис за напуштене животиње “Јава” из Прњавора данас је, под надзором Комуналне полиције Котор Варош, у ванредној акцији уклонио са которварошких улица десет паса луталица, који су транспортовани до прихватилишта за псе у Прњавору.
Slike J A V A PRNJAVOR 016

Овлашћени сервис “Јава” ангажовала је општина Котор Варош, на захтјев великог броја грађана, ради спровођења поступка законитог уклањања паса луталица са јавних површина у градском подручју.
Slike J A V A PRNJAVOR 012

Шеф Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Горан Малијевић рекао је да је учестала појава паса луталица на градским површинама створила несигурност код грађана, првенствено ђака.

“Осим агресивности коју пси луталице често испољавају, постоји и санитарни ризик када је ријеч о појави разних заразних болести“, навео је Малијевић и додао да ће Комунална полиција наставити са овим активностима и у наредном периоду.
Slike J A V A PRNJAVOR 008
Он је указао да су проблем пси које грађани довозе и остављају по граду, због чега ће надлежне службе више пажње посветити откривању и кажњавању таквих лица, као и лица која кућне љубимце пуштају да шетају градом без пратње.

Малијевић је апеловао да грађани чувају кућне љубимце и пријаве надлежним службама евентуалну нову појаву паса луталица.

У прихватилишту за псе у Прњавору на животињама се примјењују све даље мјере ветеринарске здравствене заштите, превентивне вакцинације, означавања микрочипом, стерилизације, храњење и брига, те удомљавање.


Hit Counter provided by technology news