Besplatnim pregledima obilježen Svjetski dan srca


KOTOR VAROŠ, 29. SEPTEMBRA – Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoša organizovala je danas, povodom Svjetskog dana srca, besplatne preglede za građane, a dijeljen je i edukativno-informativni materijal.

Kotorvarošani su u zdravstvenom punktu mogli da izmjere krvni pritisak, šećer u krvi i indeks tjelesne mase u kampanji pod sloganom “Budi heroj srca – obećaj!”, rečeno je Srni u opštinskoj organizaciji Crvenog krsta.

Ljekari i volonteri Crvenog krsta Sanja Imamović i Žana Radić rekli su da je cilj ovih pregleda da se na vrijeme uoče faktori rizika oboljenja kardiovaskularnog sistema.

Pregled 2

Radi prevencije bolesti srca i krvnih sudova potrebno izbjegavati konzumiranje alkohola i cigareta i, uz kvalitetnu ishranu, baviti se fizičkim aktivnostima“, istakla je Iamovićeva i napomenula da osobe koje su oboljele od ovih bolesti moraju da se pridržavaju uputstava ljekara i redovno koriste propisanu terapiju.

Nakon pregleda, ona je građanima dijelila savjete kako da zaštite zdravlje i spriječe oboljenja srca, kao i moždani udar.

Pregled 4

Cilj kampanje obilježavanja Svjetskog dana srca je da se podijele iskustva o zdravom načinu života i inspirišu milioni ljudi širom svijeta da se kardiovaskularne bolesti mogu spriječiti samo malim promjenama dnevnih navika, kao što su zdrava ishrana, fizička aktivnost i prestanak pušenja.


Hit Counter provided by technology news