Boračka organizacija obilježila krsnu slavu

Boračka organizacija obilježila krsnu slavu


KOTOR VAROŠ, 8. NOVEMBRA – Boračka organizacija opštine Kotor Varoš obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan, a u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice služena je sveta liturgija i parastos poginulim borcima.

Sveštenik Damir Vrhovac služio je molitveni pomen za poginule borce Vojske Republike Srpske.

On je odao zahvalnost poginulim borcima Republike Srpske, ističući da se bol i tuga porodica ne mogu umanjiti, ali da sjećanje na njih treba da ostane trajno.

DSCN8633

Republika Srpska je jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata“, rekao je Vrhovac.

Predstavnici Boračke organizacije i opštine položili su vijence na spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Kotor Varošu, nakon čega su u prostorijama Boračke organizacije upriličeni lomljenje slavskog kolača i slavski ručak.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Gosto Trivunović čestitao je svim borcima današnji praznik i apelovao na slogu i jedinstvo oko strateških i vitalnih pitanja za Republiku Srpsku.

DSCN8640

Čuvajući tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata, šaljemo poruku da nema preče i važnije stvari nego da potomci čuvaju tekovine i vrijednosti svojih predaka“, istakao je Trivunović.

Čestitajući krsnu slavu Boračkoj organizaciji načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je naglasio da borci, koji su dali život za opštinu Kotor Varoš i Republiku Srpsku, ne smiju biti zaboravljeni.


Hit Counter provided by technology news