Борачка организација обиљежила крсну славу

Борачка организација обиљежила крсну славу


КОТОР ВАРОШ, 8. НОВЕМБРА – Борачка организација општине Котор Варош обиљежила је данас крсну славу Митровдан, а у Храму Рођења Пресвете Богородице служена је света литургија и парастос погинулим борцима.

Свештеник Дамир Врховац служио је молитвени помен за погинуле борце Војске Републике Српске.

Он је одао захвалност погинулим борцима Републике Српске, истичући да се бол и туга породица не могу умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

DSCN8633

Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата“, рекао је Врховац.

Представници Борачке организације и општине положили су вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Котор Варошу, након чега су у просторијама Борачке организације уприличени ломљење славског колача и славски ручак.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Госто Тривуновић честитао је свим борцима данашњи празник и апеловао на слогу и јединство око стратешких и виталних питања за Републику Српску.

DSCN8640

Чувајући тековине одбрамбено-отаџбинског рата, шаљемо поруку да нема прече и важније ствари него да потомци чувају тековине и вриједности својих предака“, истакао је Тривуновић.

Честитајући крсну славу Борачкој организацији начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио да борци, који су дали живот за општину Котор Варош и Републику Српску, не смију бити заборављени.