Братимљење пензионера Котор Вароша и Теслића


КОТОР ВАРОШ, 15. НОВЕМБРА – Предсједник которварошког Удружења пензионера Ратко Чупић је рекао да ће 27. новембра у Теслићу бити потписана повеља о братимљењу пензионера Котор Вароша и Теслића, чиме ће успјешна петогодишња међусобна сарадња још више ојачати.

По ријечима Чупића слога, мир, јединство, љубав и међусобно дружење је нешто што повезује ове двије организације , а заједнички ће радити на побољшању положаја њихових чланова.

Удружење пензионера ће стварати сталне услове и основе у својим срединама за братска и блиска осјећања у циљу даљњег развоја заједничких пројеката, пријатељских односа и размјене искустава Удружења пензионера и тиме приближити у свему пензионере општина Теслић и Котор Варош“, нагласио је Чупић.

Он је додао да ће то у пракси значити да ће будуће генерације имати обавезу да се и даље друже, састају и сарађују, што је врло битно, посебно ако се узме у обзир да се ради о удружењима односно општинама које граниче, али припадају различитим регијама, једна добојској а друга бањалучкој регији.

Осим узајамне помоћи и подршке заједнички ће се радити и на промоцији туристичких љепота двије општине, као и на организацији најмасовнијег окупљања и дружења припадника најстарије популације на планини Борја поводом 4. јула – Дана борца.