Vlada Srpske za sanaciju biblioteke izdvojila 80.000 KM

Vlada Srpske za sanaciju biblioteke izdvojila 80.000 KM


KOTOR VAROŠ, 2. OKTOBRA – Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković je prilikom današnje posjete kotorvaroškoj Narodnoj biblioteci istakla da je Vlada Srpske u ovaj objekat uložila 80.000 KM i da je tim sredstvima potpuno zamijenjen krov i kompletna stolarija.

Ova investicija je vrlo važna jer je ovaj objekat na neki način centar kulturnih dešvanja u Kotor Varošu, a i zbog činjenice da u njemu nije smještena samo biblioteka, nego i druge ustanove i Udruženja na području opštine Kotor Varoš“, istakla je Đakovićeva.

Đaković i Vasić 1

Po njenim riječima rad Narodne biblioteke Kotor Varoš je prepoznatljiv i veoma sadržajan, jer je povećan broj aktivnosti u poslednjih nekoliko godina.

Te aktivnosti nisu samo vezane čuvanje knjižne građe već se organizuju i edukativne radionice za djecu, razne izložbe, promocije knjiga i školske kolektivne posjete“, dodala je Đakovićeva.

Direktor Narodne biblioteke Bojana Vasić je rekla da je prije dvije godine objekat prokišnjavao i nije bilo moguće zagrijati ga jer su prozori bili veoma stari.

Zahvaljujući investiciji Vlade RS, koja je u objekat uložila 80.000 KM, Kotorvarošani su dobili objekat u kojem je sada moguće i zimi organizovati razne aktivnosti, od dječijih radionica do drugih manifestacija, što do sada nije bilo moguće“, naglasila je Vasićeva.

Đaković i Vasić

Ona je dodala da je plan za narednu godinu da se uradi fasada na zgradi i riješi problem mokrih čvorova, čime bi se zaokružila sanacija objekta.

Biblioteka raspolaže sa knjižnim fondom od oko 28.000 publikacija, a godišnje nabavlja oko 700 naslova, bilo da je riječ o poklonjenim ili kupljenim knjigama na sajmovima.


Hit Counter provided by technology news