Voda ispravna za piće, većina putnih pravaca prohodna


KOTOR VAROŠ, 17. MAJA – Voda iz kotorvaroškog vodovoda ispravna je za piće, pokazali su rezultati uzorka vode i stručnog razmatranja sa aspekta fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara.

Nakon četiri dana, Kotorvarošani mogu koristiti vodu za piće. Osposobljeni su vodovodi u Maslovarama i Šipragama, a danas smo se suočili sa problemom oštećenja vodovoda u Vrbanjcima kod mjesta Vasin Vir, gdje je petnaestak domaćinstava ostalo bez vode. Vjerujem da će u toku sutrašnjeg dana i taj problem biti riješen“, rekao je Srni načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

IMG-3e15c5bae6a7c8cf9e0a1566843007f6-V

Sakan je sa saradnicima obišao ugrožena područja u mjesnoj zajednici Liplje, gdje su izvođači radova uspješno otklonili odrone sa puta i osposobili komunikaciju prema Simunovićima, Tomićima i Petrovićima.

Osposobljeni su svi putevi u Šipragama i Maslovarama, preostalo je da se tokom vikenda stavi u funkciju put prema Božićima, a završetkom tih radova svi putni pravci na području opštine bili bi prohodni“, poručio je Sakan i dodao da je Božića potok znatno oštetio potporni zid konaka u manastiru Liplje.

IMG-e8a5bcc34e27de8dace075b77cc1522a-V

U mjesnoj zajednici Zabrđe završena je sanacija puta prema naselju Kobaš, u Čitluku je mehanizacija radila na čišćenju blata iz dvorišta, nasipanju i ravnanju dvorišta, dok su u Novom Selu ispumpavani bunari i podrumi.

Uz pomoć vatrogasne jedinice, urađena je dezinfekcija više poplavljenih domaćinstava u Čitluku, Šibovima, Vrbanjcima i Ripištu, gdje su se vlasnicima objekata pridružile i komšije u nastojanju da se što prije stvore normalni uslovi za život“, naglasio je Sakan.

IMG-260742a824cd23a81123edecc11f0c02-V

Ekipe Crvenog krsta snabdijele su prehrambenim paketima i vodom za piće preostala poplavljena domaćinsta u Čitluku i Crnoj Rijeci, a, zahvaljujući donaciji Crvenog krsta Republike Srpske, obezbijeđene su zalihe ćebadi, prehrambenih i higijenskih paketa, dok je kompanija “Koka-kola” darovala 600 litara pijaće vode.

Komisija za procjenu štete na objektima je na terenu i pregledana je većina objekata u Kotor Varošu i Zabrđu, a iz opštine apeluju građane da do srijede, 22. maja, službi Civilne zaštite prijave štetu od poplava kako bi komisije mogle izaći na teren.

IMG-9aa6d5b4ecd3341cde9c1b50e93bcb32-V


Hit Counter provided by technology news