„Дермал“ отворио нови производни погон


КОТОР ВАРОШ, 5. МАРТА – Фабрика обуће “Дермал” наставља са проширењем производње отварањем још једног погона у Котор Варошу у којем је планирано запошљавање 150 нових радника.

Власник и директор “Дермала” Раденко Бубић рекао је да је нови производни погон уређен у једној од хала некадашњег “Пролекса”.

Реновирали смо још једну халу и добили 1.500 метара квадратних простора за нови производни погон. Привели смо крају монтирање производне опреме и данас ће почети производња и у овом погону“, истакао је Бубић.

DSCN3410

Према његовим ријечима, “Дермал” биљежи стални раст обима уговорених послова, што је резултирало и повећањем производних капацитета.

Уговорили смо производњу са једним реномираним њемачким партнером и због тога је било неопходно да повећамо и производни капацитет. План је да у новом погону запослимо 150 радника“, нагласио је Бубић.

“Дермал” је до сада у погонима у Котор Варошу и Кнежеву запошљавао око 800 радника, а са новим ће се приближити броју од 1.000 запослених по чему је убједљиво највећи домаћи послодавац у Котор Варошу.

Которварошка фабрика производи обућу за реномиране свјетске произвођаче, а њену намјенску обућу носе чак и амерички ватрогасци.


Hit Counter provided by technology news