„Dermal“ otvorio novi proizvodni pogon


KOTOR VAROŠ, 5. MARTA – Fabrika obuće “Dermal” nastavlja sa proširenjem proizvodnje otvaranjem još jednog pogona u Kotor Varošu u kojem je planirano zapošljavanje 150 novih radnika.

Vlasnik i direktor “Dermala” Radenko Bubić rekao je da je novi proizvodni pogon uređen u jednoj od hala nekadašnjeg “Proleksa”.

Renovirali smo još jednu halu i dobili 1.500 metara kvadratnih prostora za novi proizvodni pogon. Priveli smo kraju montiranje proizvodne opreme i danas će početi proizvodnja i u ovom pogonu“, istakao je Bubić.

DSCN3410

Prema njegovim riječima, “Dermal” bilježi stalni rast obima ugovorenih poslova, što je rezultiralo i povećanjem proizvodnih kapaciteta.

Ugovorili smo proizvodnju sa jednim renomiranim njemačkim partnerom i zbog toga je bilo neophodno da povećamo i proizvodni kapacitet. Plan je da u novom pogonu zaposlimo 150 radnika“, naglasio je Bubić.

“Dermal” je do sada u pogonima u Kotor Varošu i Kneževu zapošljavao oko 800 radnika, a sa novim će se približiti broju od 1.000 zaposlenih po čemu je ubjedljivo najveći domaći poslodavac u Kotor Varošu.

Kotorvaroška fabrika proizvodi obuću za renomirane svjetske proizvođače, a njenu namjensku obuću nose čak i američki vatrogasci.


Hit Counter provided by technology news