Донирана опрема за заштиту од поплава


ЧЕЛИНАЦ, 10. АПРИЛА – Представници Развојног програма Уједињених нација /УНДП/ данас су у Челинцу предали представницима локалних заједница и управама цивилне заштите опрему за узбуњивање и комуникацију, те мапе опасности од ризика од поплава за 14 локалних заједница у сливу и притокама ријеке Врбас, укупне вриједност веће од милион КМ.
DSCN6075

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекла је да је ријеч о донаторским средствима која су обезбијеђена захваљујући преданом раду и залагању ресорног министарства и Владе Републике Српске.

Голићева, која је у Челинцу присуствовала церемонији примопредаје опреме за узбуњивање и комуникацију, те презентацији мапа опасности и ризика од поплава, подсјетила је да је ресорно министарство недавно локалним заједницама поклонило неколико хидрометеоролошких, хидролошких и падавинских станица у вриједности 568.000 КМ.
DSCN6078

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да донирана опрема садржи једну сирену за рано узбуњивање на опасност од поплава, која је постављена на објекту Основне школе у Забрђу као и двије стационарне станице за комуникацију.
Стационарне станице ће бити постављене у скупштинској сали и у возилу комуналне полиције, а добили смо и пет мобилних станица за комуникацију“, додао је Сакан.
У штабу цивилне заштите Котор Варош истичу да ће ова опрема имати велики значај за локалну заједницу и цивилну заштиту, јер је ријеч о раном упозоравању на поплаве.


Hit Counter provided by technology news