Драган Стојковић побједник џипијаде у Масловарама


КОТОР ВАРОШ, 15. ЈУЛА – Драган Стојковић из Крања побједник је шесте џипијаде у Масловарама, која је окупила преко 30 такмичара у три категорије.

Стојковић је са само секундом предности тријумфовао испред другопласираног Драгана Радића из Теслића, док је треће мјесто припало Гојку Јовићу из Крања.

Успио сам на жељени начин савладати стазу пуну изазова, јер је било доста оштрих успона и кривина, а у циљној равнини је било пресудно убрзање теренца“, истакао је Стојковић.

У екстремним условима на два точка се најбоље снашао Игор Благојевић.

Pobjednik u kategoriji kvadovi

У категорији мотора четвороточкаша најбржи је био Стефан Ковачевић из Теслића, друго мјесто заузео је Саша Грујић из Бањалуке, а трећи је био Рајко Бебић из Теслића.

Организатори су наградили и 11-годишњег Давида Ковачевића, најмлађег возача у категорији четвероточкаша , као и Сањина Божичковића, који је са само 12 година показао врхунско возачко умијеће за воланом џипа.

Посебно признање додијељено је Ђорђини Богосавац из Српца, која је била једина дама за воланом џипа.

Џипијада је окупила такмичаре из Котор Вароша, сусједних општина и Словеније, који су љубитељима адреналина на точковима понудили спектакл, а за одличну организацију побринули су се Ауто-мото клуб “Борја-Борци” и Ловачко удружење “Јеловка” из Масловара.

Đorđina Bogosavac

Пехаре, дипломе и новчане награде побједницима уручио је у име организатора предсједник ловачког удружења Слободан Жупљанин.

Према његовим ријечима, стаза испуњава све неопходне услове за организацију професионалних трка.

Још једном се показало да је ово једна од најбољих манифестација у Котор Варошу која из године у годину привлачи све већи број учесника и гледалаца“, рекао је Жупљанин.