Dragan Stojković pobjednik džipijade u Maslovarama


KOTOR VAROŠ, 15. JULA – Dragan Stojković iz Kranja pobjednik je šeste džipijade u Maslovarama, koja je okupila preko 30 takmičara u tri kategorije.

Stojković je sa samo sekundom prednosti trijumfovao ispred drugoplasiranog Dragana Radića iz Teslića, dok je treće mjesto pripalo Gojku Joviću iz Kranja.

Uspio sam na željeni način savladati stazu punu izazova, jer je bilo dosta oštrih uspona i krivina, a u ciljnoj ravnini je bilo presudno ubrzanje terenca“, istakao je Stojković.

U ekstremnim uslovima na dva točka se najbolje snašao Igor Blagojević.

Pobjednik u kategoriji kvadovi

U kategoriji motora četvorotočkaša najbrži je bio Stefan Kovačević iz Teslića, drugo mjesto zauzeo je Saša Grujić iz Banjaluke, a treći je bio Rajko Bebić iz Teslića.

Organizatori su nagradili i 11-godišnjeg Davida Kovačevića, najmlađeg vozača u kategoriji četverotočkaša , kao i Sanjina Božičkovića, koji je sa samo 12 godina pokazao vrhunsko vozačko umijeće za volanom džipa.

Posebno priznanje dodijeljeno je Đorđini Bogosavac iz Srpca, koja je bila jedina dama za volanom džipa.

Džipijada je okupila takmičare iz Kotor Varoša, susjednih opština i Slovenije, koji su ljubiteljima adrenalina na točkovima ponudili spektakl, a za odličnu organizaciju pobrinuli su se Auto-moto klub “Borja-Borci” i Lovačko udruženje “Jelovka” iz Maslovara.

Đorđina Bogosavac

Pehare, diplome i novčane nagrade pobjednicima uručio je u ime organizatora predsjednik lovačkog udruženja Slobodan Župljanin.

Prema njegovim riječima, staza ispunjava sve neophodne uslove za organizaciju profesionalnih trka.

Još jednom se pokazalo da je ovo jedna od najboljih manifestacija u Kotor Varošu koja iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika i gledalaca“, rekao je Župljanin.


Hit Counter provided by technology news