Екипа школе “Свети Сава” побједник такмичења “Мисли мине”


КОТОР ВАРОШ, 26. НОВЕМБРА – Екипа Основне школе /ОШ/ “Свети Сава” из Котор Вароша побједник је општинског такмичења за основце под називом “Мисли мине” које је одржано у просторијама општинског Црвеног крста.

Побједничка екипа, у којој су били Андреа Главаш, Невен Јурић и Габријела Бабић, стекла је право наступа на Регионалном такмичењу 30. новембра у Градишци.

Друго мјесто освојила је екипа ОШ “Петар Петровић Његош” Масловаре, а треће ОШ “Петар Кочић” Шипраге.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да је такмичење организовано у оквиру обиљежавања Недјеље упозоравања на опасност од мина.

Ученици су показали добар ниво знања и вјерујемо да ће побједничка екипа имати успјеха на Регионалном такмичењу. За прва три мјеста уручили смо дипломе, захвалнице за све учеснике такмичења, као и скромне поклоне наше организације“, навео је Брборовић.

Misli mine 1

Чланица побједничке екипе Андреа Главаш истакла је да је ово тимски успјех и да се исплатио напоран рад у протекла два мјесеца.

Члан жирија Срето Мајсторовић је учесницима квиз такмичења одржао предавање о минама и опасностима од неексплодираних убојитих средстава.