Završena Likovna kolonija “Kotor Varoš 2019”


KOTOR VAROŠ, 22. JULA – Postavkom i predstavljanjem radova danas je na Gradskom trgu završena Likovna kolonija, koja je okupila 12 akademskih slikara i nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti iz Banjaluke, Teslića, Prijedora i Kotor Varoša.

Kolonija je imala za cilj da javnosti predstavi rad likovnih stvaralaca, ali i da podigne svijest o likovnoj umjetnosti kako u Kotor Varošu tako i u okolini.

Likovna kolonija 2

Po riječima domaćina ove manifestacije Gorana Čupića, diplomiranog likovnog umjetnika, kolonija je postala jedan od zaštitnih simbola Kotor Varoša.

Izizetno smo zadovoljni zbog činjenice da smo ugostili vrhunske slikare, koji su stvarali djela u prirodi i samom ambijentu Gradskog trga, a ujedno su obogatili fundus galerije u našem gradu“, rekao je Čupić.

Umjetnici su u toku trodnevne likovne kolonije imali zadatak da naslikaju po jedno platno.

Likovna kolonija 3

Nastale slike će biti izložene u galerijskom prostoru kotorvaroške kino-sale od 16. do 18. avgusta. Izložba će biti prodajnog karaktera, a sav prihod će biti iskorišten za dalji razvoj umjetnosti na području opštine“, dodao je Čupić.

Učesnici likovne kolonije “Kotor Varoš 2019” bili su Branko Rusmir, Eleonora Kuzmić, Dajana Nedić, Goran Čupić, Dara Božičković, Rijalda Alić i Sanela Popović iz Kotor Varoša, Dajana Malešević iz Teslića, Petar Đaković, Ružica Panić i Davor Grabovac iz Banjaluke i Ljubiša Pušac iz Prijedora.

Likovna kolonija 1

Uspješni organizatori Likovne kolonije “Kotor Varoš 2019” su opština Kotor Varoš i Javna ustanova “Centar za kulturu, sport i informisanje”.


Hit Counter provided by technology news