Завршена Ликовна колонија “Котор Варош 2019”


КОТОР ВАРОШ, 22. ЈУЛА – Поставком и представљањем радова данас је на Градском тргу завршена Ликовна колонија, која је окупила 12 академских сликара и надарених љубитеља ликовне умјетности из Бањалуке, Теслића, Приједора и Котор Вароша.

Колонија је имала за циљ да јавности представи рад ликовних стваралаца, али и да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини.

Likovna kolonija 2

По ријечима домаћина ове манифестације Горана Чупића, дипломираног ликовног умјетника, колонија је постала један од заштитних симбола Котор Вароша.

Изизетно смо задовољни због чињенице да смо угостили врхунске сликаре, који су стварали дјела у природи и самом амбијенту Градског трга, а уједно су обогатили фундус галерије у нашем граду“, рекао је Чупић.

Умјетници су у току тродневне ликовне колоније имали задатак да насликају по једно платно.

Likovna kolonija 3

Настале слике ће бити изложене у галеријском простору которварошке кино-сале од 16. до 18. августа. Изложба ће бити продајног карактера, а сав приход ће бити искориштен за даљи развој умјетности на подручју општине“, додао је Чупић.

Учесници ликовне колоније “Котор Варош 2019” били су Бранко Русмир, Елеонора Кузмић, Дајана Недић, Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић и Санела Поповић из Котор Вароша, Дајана Малешевић из Теслића, Петар Ђаковић, Ружица Панић и Давор Грабовац из Бањалуке и Љубиша Пушац из Приједора.

Likovna kolonija 1

Успјешни организатори Ликовне колоније “Котор Варош 2019” су општина Котор Варош и Јавна установа “Центар за културу, спорт и информисање”.