За пројекте младих 6.600 КМ


КОТОР ВАРОШ, 2. АВГУСТА – Омладинска банка ће до краја године финансирати реализацију три пројекта неформалних група младих са подручја општине Котор Варош.

Ријеч је о пројектима који ће директно или идиректно утицати на побољшавање положаја младих, а биће реализовани у градском подручју и у мјесним заједницама.

Директор програма Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић истакао је да је укупна вриједност три пројекта 6.600 КМ, које су заједнички обезбиједили општина Котор Варош (2.580 КМ) и Фондација “Мозаик” (1.720 КМ), а неформалне групе младих су обезбиједиле 2.300 КМ мобилизацијом локалних ресурса.

DSCN8279

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да ће у овој години бити реализовано укупно пет пројеката у сарадњи са Омладинском банком.

Реализацијом поменутих пројеката помажемо младима да буду активнији и да волонтерским ангажовањем покажу да су ресурс који заслужује подршку“, закључио је Сакан.

DSCN8280

У мјесној заједници Котор Варош планирана је реализација пројекта “Подршка дјеци са потешкоћама у развоју и њиховим мајкама”, који обухвата радионице едукативног и креативног садржаја у које ће бити укључене и мајке.

Током ових радионица подстицаћемо психо-социјални развој дјеце и њихова моторика, а након тога биће уприличена изложба њихових радова“, рекла је директор Центра за породицу “Кућа радости” Драгица Тепић и додала да је од 45 дјеце са потешкоћама у развоју њих 20 успјешно завршило третмане код логопеда у протеклој години.

DSCN8281

“Жене женама” назив је пројекта у оквиру којег ће бити опремљена просторија Друштвеног центра у мјесној заједници Ободник за одржавање округлих столова, а у оквиру пројекта “Кутак за ужитак” биће изграђена надстрешница у близини Планинарског дома у мјесној заједници Грабовица.


Hit Counter provided by technology news