Za sedam projekata utrošeno 16.678 KM

Za sedam projekata utrošeno 16.678 KM


KOTOR VAROŠ, 27. NOVEMBRA – Omladinska banka je na području opštine Kotor Varoš u ovoj godini realizovala sedam projekta neformalnih grupa mladih, ukupne vrijednosti 16.678 KM.

Riječ je o projektima koji su direktno ili indirektno uticali na poboljšavanje položaja mladih, a realizovani su u gradskom području i u mjesnim zajednicama, uz učešće 106 volontera.

Željko Pauković, direktor programa Fondacije “Mozaik”, u čijem sastavu je Omladinska banka, rekao je da je za realizaciju projekata ova fondacija izdvojila 5.090 KM, opština Kotor Varoš 5.378 KM, dok su neformalne grupe mladih obezbijedile dodatna sredstva mobilizacijom lokalnih resursa.

DSCN9515

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je realizacijom ovih projekata nastavljena uspješna saradnja sa Omladinskom bankom.

Realizacijom projekata pomažemo mladima da budu aktivniji i volonterskim angažovanjem pokažu da su resurs koji zaslužuje podršku“, istakao je Sakan.

Svjetlana Trifunović rekla je da su za tri mjeseca trajanja projekta “Edukacijom do zdravlja ljudi i manje napuštenih pasa” organizovani besplatni veterinarski pregledi za sve pse na Gradskom trgu.

U okviru ovog projekta organizovane su igraonice sa ciljem podizanja svijesti o brizi i odgovornosti, te bezbjednije interakcije sa psima, a izvršena je i sterilizacija uličnih pasa“, rekla je Trifunovićeva.

U mjesnoj zajednici Kotor Varoš realizovan je projekat “Uređenje igrališta Radničkog univerziteta”, koji je obuhvatio zamjenu reflektora i postavku novih tribina.

DSCN9516

Na igralištu pored Osnovne škole “Sveti Sava” postavljeni su solarni reflektori i uređene zelene površine u okviru projekta “Zasijajmo punim plućima”.

Uspješno je završen projekat “Proljećno osvježenje”, u okviru kojeg su postavljene košarkaške table, nove tribine i zaštitne mreže iza golova na igralištu u mjesnoj zajednici Grabovica.

U okviru projekta “Gitara i ozvučenje za pokretanje škole gitare” otvorena je škola ovog instrumenta zbog sve većeg interesovanja mladih, dok je u okviru projekta “Vrijediš koliko jezika govoriš” u mjesnoj zajednici Vrbanjci organizovan tromjesečni kurs italijanskog jezika.

“Kotorvaroško proljeće” je naziv projekta koji je realizovan kroz fitnes treninge na Gradskom trgu.


Hit Counter provided by technology news