Kotlićijada okuplja rekordan broj učesnika


KOTOR VAROŠ, 16. APRILA – Tradicionalna “Kotorvaroška kotlićijada” biće održana u nedjelju, 21. aprila, i okupiće u takmičarskom dijelu veliki broj ekipa iz zemalja regiona, a posjetioci će moći da degustiraju lovačke i ribolovačke kotliće.

Jedanaesta kotlićijada počeće u nedjelju u 8.00 časova na gradskom kupalištu “Bjeline”, a okupiće lovce i ribolovce iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Opština Kotor Varoš obezbijedila je točeno pivo i začine za sve koji budu učestvovali u takmičarskom i revijalnom dijelu ove manifestacije.

Kotlićijada je postala brend i turistička uzdanica Kotor Varoša, ali i gastronomska manifestacija koja okuplja veliki broj naših sugrađana. Vjerujem da će tako biti i ove godine, jer se očekuje lijepo vrijeme, a kao pokrovitelj ovog događaja pozivam sve Kotorvarošane da dođu i budu dio kulinarskog spektakla“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović rekao je da vlada ogromno interesovanje za ovogodišnju kotlićijadu.

Za učesnike koji će se takmičiti u pripremanju ribolovačkog kotlića obezbijedili smo dovoljne količine ribe, za najuspješnije ekipe predviđeni su pehari, diplome i robne nagrade, a najteži zadatak imaće stručni žiri da odabere pobjednike u obje kategorije“, dodao je Petrović.

DSCN7491

Zbog činjenice da vlada veliko interesovanje za ovu manifestaciju neophodno je da svi koji žele učestvovati u takmičarskom dijelu na vrijeme prijave ekipu i rezervišu mjesto na kupalištu “Bjeline”.

“Kotorvarošku kotlićijadu”, koja se održava u okviru obilježavanja 24. aprila – Dana opštine, organizuje opština u saradnji sa Turističkom organizacijom ove lokalne zajednice, Sportsko-ribolovnim društvom /SRD/ “Kotor Varoš”, te lovačkim udruženjima sa područja opštine, “Uzlomac”, “Jelovka” i “Borčići”.


Hit Counter provided by technology news