Kotorvaroški veterani prvi na turniru prijateljstva


KOTOR VAROŠ, 28. OKTOBRA – Kotorvaroški fudbalski veterani pobjednici su 3. Međunarodnog turnira prijateljstva, koji je održan u Kotor Varošu, a na kojem su učestvovali i veterani iz Slovenije, Srbije i Republike Srpske.

Kotorvarošani su savladali u finalu veterane “Radnika” iz Urija rezultatom 2:1, zahvaljujući golovima Tabakovića i Damira Varošića.

U susretu za treće mjesto veterani iz Sokobanje su nadvisili ekipu “Sašinih prijatelja” sa 4:3.

Peti su bili veterani iz Apatina, a šesti veterani iz Murske Sobote.

IMG-edb8aacb43e762f4735ccabad744f3c3-V

Član pobjedničke ekipe Jasmin Varošić je istakao da su nijanse odlučivale o pobjedniku.

U izuzetno jakoj konkurenciji smo odbranili titulu, a koliko je bilo teško u finalu najbolje govori podatak da smo tek pred kraj utakmice osigurali trijumf“, poručio je Varošić.

Predstavnici fudbalskih veterana iz Sokobanje i Murske Sobote ocijenili su da je turnir organizovan na vrhunskom niovu, čime su domaćini pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu.

Prvi put je na turniru učestvovala ekipa “Sašinih prijatelja”, nastupivši u majicama sa likom najmlađeg majora Vojske Republike Srpske Aleksandra Saše Petrovića, koji je preminuo prošle godine.

Divni ljudi iz Kotor Varoša su pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu, prije svega u organizaciji, a onda i u gostoprimstvu“, poručili su radne kolege i Sašini prijatelji, koji su zajedno sa delegacijama ostalih ekipa učesnika prije turnira položili cvijeće na spomen-obilježje.

IMG-e31fa081a6464e3937198dc6488f2451-V

Učesnici turnira su se prije početka takmičenja družili na imanju čuvene travarke iz Dabovaca Ljubice Marković, koja je podržala fudbalske veterane u nastojanju da se bave rekreacijom i promovišu zdrav način života.

Po završetku turnira izuzetni domaćini fudbalskim veteranima su bili i arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić i Sašina supruga Ljerka Petrović, koja je ugostila prijatelje iz Apatina i Sokobanje, a prigodnim poklonom je darovala fudbalske veterane iz Kotor Varoša.

IMG-93309d258e1f21e8596aee03ec7e94c8-V

Kotorvaroški fudbalski veterani su uručili zahvalnice pojedincima koji su pomogli organizaciju turnira, a načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je čestitao učesnicima Turnira prijateljstva na odličnoj igri i korektnom ponašanju.

Treći Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu “Kotor Varoš 2019” zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije.

IMG-de6eab525e973d431dd7d9ba6c59586b-V


Hit Counter provided by technology news