Kotor Varoš očekuje pomoć Srbije


KOTOR VAROŠ, 10. APRILA – Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan rekao je da ova opština nije dobijala finansijsku podršku Srbije za realizaciju projekata, ali je uvjeren da će ubuduće biti drugačije i na sastanku sa zvaničnicima Srpske i Srbije biće predstavljeni projekti u interesu stanovnika ove lokalne zajednice.

Osim izgradnje nove zgrade opštinske uprave, za čiju namjenu su obezbijeđena kreditna sredstva, razmišljamo i o projektima predviđenim planom kapitalnih investicija koji bi dobili finansijsku podršku Srbije“, izjavio je Sakan Srni.

On je kao prioritetan projekat izdvojio rekonstrukciju zgrade Narodne osnovne škole u Kotor Varošu koja je izgrađena još početkom 20. vijeka i predstavlja simbol austrougarske arhitekture.

Skoro 120 godina nakon što je izgrađen, ovaj objekat koji ima veliku kulturno-istorijsku vrijednost je u veoma lošem stanju i nije u upotrebi. Postoji projekat u vrijednosti od 750.000 KM u okviru kojeg bismo izgradili kulturni centar i biblioteku, tako da očekujemo pomoć Srbije i Srpske“, istakao je Sakan.

On je naveo da na području opštine postoje određeni problemi putne infrastrukture, zatim kanalizacione i vodovodne mreže, a nakon što su srušeni stari i dotrajali objekti duž glavne ulice otvara se mogućnost realizacije novih projekata.


Hit Counter provided by technology news