Nastavak saradnje sa Fondacijom “Mozaik”


KOTOR VAROŠ, 7. DECEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor Fondacije “Mozaik” Željko Pauković potpisali su danas četverogodišnji ugovor o realizaciji projekata Omladinske banke u vrijednosti od 54.000 KM.

Fondacija “Mozaik” će u naredne četiri godine obezbijediti 30.000 KM, dok će učešće opštine Kotor Varoš u realizaciji projekata Omladinske banke biti 24.000 KM.

Prema riječima načelnika opštine Zdenka Sakana ovo je nastavak uspješne saradnje sa Fondacijom “Mozaik”, koja je dala pozitivne rezultate u prethodnom periodu.

Potpisali smo ugovor o saradnji na četiri godine, a naš prevashodni cilj jeste da se realizacijom određenih projekata i edukacijom poveća učešće mladih u razvoju lokalne zajednice“, naglasio je Sakan.

DSCN8669

Mladi ljudi u opštini Kotor Varoš imaće priliku da nakon uspješno realizovanih projekata kandiduju svoje ideje za razvoj biznisa.

Direktor Fondacije “Mozaik” Željko Pauković kaže da je program Omladinske banke proširen dodatnim edukacijama, koje pružaju priliku mladim ljudima da steknu preduzetničke vještine.

Oni koji iskažu preduzetnički potencijal imaće mogućnost da razviju svoje biznis ideje, a oni najuspješniji biće podržani u osnivanju vlastitog društvenog biznisa“, istakao je Pauković.

Danas je prezentovano pet projekata koji su uspješno realizovani u prošloj godini u saradnji sa Fondacijom “Mozaik”.

U mjesnoj zajednici Kotor Varoš realizovan je projekat “Podrška djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim majkama”, koji je obuhvatio radionice edukativnog i kreativnog sadržaja u koje su uključene i majke.

DSCN8670

“Žene ženama” naziv je projekta u okviru kojeg je opremljena prostorija Društvenog centra u mjesnoj zajednici Obodnik za održavanje okruglih stolova, a u okviru projekta “Kutak za užitak” izgrađena je nadstrešnica u blizini Planinarskog doma u mjesnoj zajednici Grabovica.

U okviru projekta “Na mladima svijet ostaje” održane su dvije radionice i radne akcije koje su imale za cilj da podstaknu svijest mladih o ekološkim aktivnostima, a mještani Mjesne zajednice Obodnik su dobili kreativno dječije igralište u okviru projekta “Bezbjedna djeca – srećni roditelji”.

Ukupna vrijednost realizovanih projekata u 2018. godini iznosila je 11.116 KM, uz učešće 80 volontera za potrebe 645 korisnika. /kraj/spe/foto


Hit Counter provided by technology news