Načelnik Sakan posjetio „Kuću radosti“


KOTOR VAROŠ, 12. NOVEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan posjetio je danas prostorije Centra za porodicu „Kuća radosti“ i tom prilikom razgovarao sa direktorom ove ustanove Dragicom Tepić i majkama čija su djeca korisnici Centra.

Iz opštinskog budžeta se godišnje izdvaja 5.000 KM za funkcionisanje ove ustanove, u kojoj se organizuju radionice i pružaju adekvatni tretmani djeci sa smetnjama u razvoju. Svjestan sam činjenice da je neophodno sistemski riješiti problem svakodnevnog zbrinjavanja korisnika Centra i zato ćemo naredne sedmice organizovati zajednički sastanak u cilju rješavanja ovog problema“, istakao je Sakan.

Po njegovim riječima lokalna zajednica će nastaviti da pruža podršku radu ovog Udruženja, kako sredstvima iz budžeta tako i kroz određene projekte.

Zahvaljujući postojanju Centra za porodicu, djeca sa smetnjama u razvoju su postala vidljivija u lokalnoj zajednici i obaveza lokalne zajednice i republičkih institucija je da pruže adekvatnu podršku i pomoć“, poručio je Sakan.

IMG-74c35dae561c522df602b086655c46c2-V

Direktor Centra za porodicu „Kuća radosti” Dragica Tepić je upoznala načelnika Sakana sa činjenicom da u ovoj ustanovi trenutno radi samo logoped.

Radionice su obustavljene zbog pandemije virusa korona, a logoped dolazi dva puta sedmično. On trenutno radi sa 22 djece i ti tretmani u zavisnosti od smetnji kod djeteta traju tri do četiri mjeseca. Do sada je 30 korisnika Centra upsješno završilo tretmane i sa te strane smo zadovoljni“, rekla je Tepićeva i dodala da su troškovi logopeda na mjesečnom nivou 680 KM.

IMG-1803b10e0d9c3d39e19dc924329588ae-V

Ona je istakla da je za višečasovni boravak i dbenvno zbrinjavanje djece neophodno angažovati logopeda, psihologa, defektologa i medicinskog radnika.

Mi pokušavamo da realizacijom određenih projekata i uz pomoć ljudi dobre volje realizujemo sve naše predviđene aktivnosti, a posebno smo zahvalni učiteljicama Dubravki Stanišljević i Bojani Momić, koje volonterski rade od osnivanja naše ustanove“, naglasila je Tepićeva.

Ona se zahvalila načelniku Sakanu na dosadašonjj pomoći, kao i na danas uručenoj novčanoj pomoći.

IMG-513177022dbe0e9a8e3592b469f3d8f5-V

Nakon razgovora sa načelnikom dobila sam uvjeravanja da ćemo zajednički nastojati da riješimo postojeće probleme na zadovoljstvo korisnika naše ustanove i njihovih roditelja“, zaključila je Tepićeva.


Hit Counter provided by technology news