Најбољи спортисти Борислав Богданић и Сара Марић


КОТОР ВАРОШ, 23. ФЕБРУАРА – Најбољи спортиста општине Котор Варош у прошлој години је члан Џудо клуба “Младост” Борислав Богданић, а најбоља спортисткиња џудисткиња Сара Марић, саопштено је на 25. манифестацији “Избор најбољих спортиста Котор Вароша”.

Најзначајнији Богданићев резултат је освајање шампионске титуле у појединачној и екипној конкуренцији на Балканском првенству у Македонији, што је уједно и најбољи резултат у овом клубу од оснивања.

Сара Марић је освајањем златних медаља у 2018. години постала шампионка Републике Српске у конкуренцији кадеткиња и млађих сениорки.

DSC_3454

Као најбољи спортски колективи проглашени су Шаховски клуб “Котор Варош” у мушкој и кадеткиње Стонотениског клуба “Котор Варош” у женској конкуренцији.

Најперспективнији спортисти Котор Вароша су каратиста Игор Ждерић и стонотенисерка Марија Панић.

Најбољи тренер у прошлој години био је Сејдо Татар из Џудо клуба “Младост”, а за најбољег спортског радника, ентузијасту и новинара постхумно је награђен Душко Керезовић.

DSC_3434

Награђени су и ученици основних и средњих школа који су остварили запажене резултате на такмичењима у оквиру Малих олимпијских игара.

Награда за најбољег амбасадора спорта у прошлој години уручена је атлетичарки Бранки Јотановић, а власнику предузећа “Квимпекс”је уручено посебно признање за пружену подршку у организацији спортских манифестација.

Награде најуспјешнијим спортистима уручио је начелник Котор Вароша Зденко Сакан, који је истакао да су спортисти и спортски радници најбољи амбасадори ове општине.

Котор Варош је поносан на своје спортисте и спортске раднике који су своју општину представљали на најбољи могући начин. Као начелник могу обећати да ћемо наставити да пружамо подршку спортистима и спортским колективима како би им обезбиједили што боље услове за рад, али и друге видове помоћи за врхунске и перспективне спортисте“, рекао је Сакан.

DSC_3407

У забавном дијелу програма наступио је ансамбл “Жубор”.

Манифестацију “Избор најбољих спортиста Котор Вароша” организовали су општинска управа и которварошки Центар за културу, спорт и информисање.