НАЈБОЉИ спортисти Младен Николић и Сандра Тепић


КОТОР ВАРОШ, 17. ФЕБРУАРА – Најбољи спортиста општине Котор Варош у 2016. години је члан Стонотениског клуба “Котор Варош” Младен Николић, а најбоља спортисткиња члан Карате клуба “Ипон” Сандра Тепић.

DSC_0072

Одлуком жирија међу десет најбољих нашли су се џудисткиња Селена Варошић, рукометаш Милош Јурић, одбојкашица Јована Стакић, шахиста Сергеј Молчанов, кошаркаш Дени Варошић, кик-боксер Александар Ђукић, фудбалер Стефан Кршић и играч Клуба малог фудбала “Котор Варош” Сенедин Татар. На синоћњој традиционалној 23. манифестацији “Избор најбољих спортиста Котор Вароша”, за најбољи спортски колектив проглашен је женски Одбојкашки клуб “Котор Варош”. Најперспективнији спортисти Котор Вароша су рукометаш Младен Каламанда и џудисткиња Сара Ђукић. Најбољи тренер у прошлој години био је Владан Ђекановић из Клуба малог фудбала “Котор Варош”, а за најбољег спортског радника изабран је Алмин Ибричић. Награђени су и ученици основних и средњих школа који су остварили запажене резултате на такмичењу Малих олимпијских игара.

DSC_0060

Посебна признања су уручена Милету Коруги и Душку Керезовићу за развој и популаризацију спорта, Жарку Пејовићу за промоцију Котор Вароша у међународним оквирима и Фудбалском клубу “Младост” поводом обиљежавања јубилеја 90 година успјешног постојања и рада. Награде најуспјешнијим спортистима уручио је начелник Котор Вароша Зденко Сакан, који је истакао да су спортисти и спортски радници најбољи амбасадори општине. “Ми чинимо све да спортистима и клубовима створимо услове за организовање спортских активности, њихово учешће на такмичењима у земљи и иностранству, али и да обезбиједимо награде и друге видове помоћи за врхунске и перспективне спортисте”, рекао је Сакан. Традиционалну манифестацију “Избор најбољих спортиста Котор Вароша” организовали су општинска управа и которварошки Центар за културу, спорт и информисање.