Обиљежена крсна слава


КОТОР ВАРОШ, 31. ОКТОБРА – У Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу данас је служена литургија поводом крсне славе општине – Светог апостола и јеванђелисте Луке, након чега је обављен славски обред.

Начелник Зденко Сакан рекао је да је ова локална заједница један од ослонаца привредног развоја регије, али и цијеле Републике Српске.
Сакан је на славској свечаности истакао да је у току реализација најзначајнијег пројекта у четворогодишњем мандату – изградња нове зграде општинске управе.

Ријеч је о објекту укупне корисне површине 2.360 метара квадратних који ће имати сутерен, приземље и три спрата, а вриједност инвестиције је преко 3 милиона марака“, нагласио је Сакан.

DSCN9488

Општинска управа успјела да обезбиједи повољан амбијент за домаће и стране инвеститоре, уз стално повећање броја запослених у привреди.

У периоду између двије славе асфалтирали смо значајан број локалних путева, уредили два градска купалишта, опремили дјечији вртић, уклонили рушевне објекте који су угрожавали безбједност становништва, подржали напоре младих да реализују властите пројекте и осигурали стипендије за студенте, који представљају будућност наше општине“, поручио је Сакан и додао да ће убрзо бити завршена и трећа фаза изградње водовода према насељу Подбрђе.

DSCN9494

Он је честитао крсну славу општине свим становницима уз жељу да, поштујући и уважавајући једни друге, заједнички раде за добробит општине.

Локална управа ће наставити са активностима на подстицању развојних пројеката, чија ће реализација омогућити побољшање личног и друштвеног стандарда и даљи развој општине“, закључио је Сакан.

Осим радника административне службе, локалних привредника, званица из јавног, политичког и културног живота општине, славској свечаности присуствовала је и делегација братске општине Параћин.

DSCN9498