Obilježena krsna slava


KOTOR VAROŠ, 31. OKTOBRA – U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu danas je služena liturgija povodom krsne slave opštine – Svetog apostola i jevanđeliste Luke, nakon čega je obavljen slavski obred.

Načelnik Zdenko Sakan rekao je da je ova lokalna zajednica jedan od oslonaca privrednog razvoja regije, ali i cijele Republike Srpske.
Sakan je na slavskoj svečanosti istakao da je u toku realizacija najznačajnijeg projekta u četvorogodišnjem mandatu – izgradnja nove zgrade opštinske uprave.

Riječ je o objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata, a vrijednost investicije je preko 3 miliona maraka“, naglasio je Sakan.

DSCN9488

Opštinska uprava uspjela da obezbijedi povoljan ambijent za domaće i strane investitore, uz stalno povećanje broja zaposlenih u privredi.

U periodu između dvije slave asfaltirali smo značajan broj lokalnih puteva, uredili dva gradska kupališta, opremili dječiji vrtić, uklonili ruševne objekte koji su ugrožavali bezbjednost stanovništva, podržali napore mladih da realizuju vlastite projekte i osigurali stipendije za studente, koji predstavljaju budućnost naše opštine“, poručio je Sakan i dodao da će ubrzo biti završena i treća faza izgradnje vodovoda prema naselju Podbrđe.

DSCN9494

On je čestitao krsnu slavu opštine svim stanovnicima uz želju da, poštujući i uvažavajući jedni druge, zajednički rade za dobrobit opštine.

Lokalna uprava će nastaviti sa aktivnostima na podsticanju razvojnih projekata, čija će realizacija omogućiti poboljšanje ličnog i društvenog standarda i dalji razvoj opštine“, zaključio je Sakan.

Osim radnika administrativne službe, lokalnih privrednika, zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života opštine, slavskoj svečanosti prisustvovala je i delegacija bratske opštine Paraćin.

DSCN9498


Hit Counter provided by technology news