Обиљежено 26 година од формирања Которварошке бригаде


КОТОР ВАРОШ, 11. ЈУНА – Полагањем вијенаца на Спомен-обиљежје погинулим борцима у Котор Варошу је данас обиљежено 26 година од формирања Прве лаке которварошке пјешадијске бригаде Војске Републике Српске, чијих је 109 припадника дало живот за слободу српског народа и одбрану Српске.

DSCN8106

Вијенце на Спомен-обиљежје су положиле делегације општинске Борачке организације и општине Котор Варош.

Предсједник општинске Борачке организације Госто Тривуновић подсјетио је присутне саборце да је 109 припадника Которварошке бригаде погинуло у одбрамбено-отаџбинском рату, а 363 борца су теже или лакше рањена.

Да није било њих данас не бисмо живјели у слободи коју имамо. Увијек смо као приоритет стављали борбу за статус оних који су учествовали у рату, чинећи све да борцима и другима из борачке популације омогућимо стабилност, посебно изградњом стамбених објеката“, нагласио је Тривуновић.

DSCN8102

Парастос за погинуле припаднике Которварошке бригаде служио је јереј Живко Илић, који је истакао да је Которварошка лака пјешадијска бригада имала изузетан значај у судбоносним временима, јер је заштитила српски народ и помогла стварању Републике Српске, а настала је из потребе српског народа за одбраном.

Предсједник општинске Борачке организације Госто Тривуновић је прочитао и писмо команданта Которварошке бригаде Војина Убипарипа у којем се наглашава да никада не смију бити заборављени они који су уградили себе у “гранични камен” отаџбине или су на било који начин оставили дјело за нове генерације.


Hit Counter provided by technology news