Одржана манифестација “Ноћ вука“

Одржана манифестација “Ноћ вука“


КОТОР ВАРОШ, 8. СЕПТЕМБРА – У которварошкој кино-сали вечерас је одржана манифестација за најмлађе Которварошане „Ноћ вука“, на којој су награђени најбољи ликовни радови и маске на тему „Црвенкапа и добри вук“.

DSCN7033

У категорији малишана од четири до шест година најбољи ликовни рад је дјело Лене Вученовић, друга је била Леа Чупић, док су треће мјесто подијелили Јана Доцић и Павле Тепић.

DSCN7035

Прва награда за ликовни рад у конкуренцији од седам до десет година припала је Ђорђу Кучуку, друго мјесто подијелили су малишани из Едукативне радионице „Колаж“ и Центра за породицу „Кућа радости“, док је треће мјесто освојио Данило Пејаковић.

DSCN7037

Награда за најбољу маску припала је Анђели Ђекановић, најоригиналнију маску имала је Емилија Тривић, а најкреативнију маску вука направио је Митар Благојевић.

Према ријечима директора Јавне установе „Центар за културу, спорт и информисање“ Драгана Зељковића главни циљ ове манифестације је да се разбију предрасуде код дјеце створене бројним народним легендама о вуковима као опасним животињама, а такве предрасуде доводе до угрожавања ове животиње.

„Вечерас су малишани имали прилику да се добро забаве, али и да виде вука у неком љепшем свјетлу“, истакао је Зељковић .

У забавном дијелу програма најмлађе Которварошане забављали су аниматори Фазонко Бобан и вук, малишани из вртића „Лариса Шугић“, дјеца из Центра за породицу „Кућа радости“ и ученици Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош.

DSCN7032

Успјешан организатор манифестације „Ноћ вука“ био је которварошки „Центар за културу, спорт и информисање“, а подршку су пружили предузеће „Сим Техник“ и тржни центар „Тропик“.


Hit Counter provided by technology news