Održana četvrta Svečana skupština Zavičajnog udruženja „Kruševo Brdo“


KOTOR VAROŠ, 25. NOVEMBRA – U prisustvu brojnih gostiju i zvanica iz javnog i društvenog života Srbije i Republike Srpske u Šajkašu je održana četvrta Svečana skupština Zavičajnog udruženja „Kruševo Brdo“.

Predsjednik Udruženja Jerko Marić je istakao da samo u Đurđevu ima oko 125 domaćinstava naseljenih ljudima iz Kruševa Brda, a njihov angažman i zalaganje su prepoznali kako u matičnoj opštini Kotor Varoš, tako i opštinama Žabalj i Titel, čija rukovodstva pružaju nesebičnu podršku radu ovog Udruženja.

Zahvaljujući ljudima dobre volje izgradili smo objekat na Zborištu, gdje se redovno dolazi i iznosi sopra za Mladu nedelju, a samim tim se došlo na ideju o podizanju spomen ploče našim stradalim u drugom svetskom ratu, o čemu se ćutalo pune 74 godine. Na ideju sveštenika iz Kruševa Brda prihvaćen je prijedlog podizanja zvonika i kupovine zvona, koji su osveštani uz blagoslov Vladike banjalučkog Jefrema“, rekao je Marić i dodao da je pored navedenih projekata Udruženje uspješno učestvovalo na sajmu Zavičaja u Novom Sadu kao i na manifestaciji dani Republike Srpske u Srbiji.

IMG_20191125_074851

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je naglasio da je neophodno očuvanje običaja i tradicije prenijeti na mlade, s obzirom da na njima svijet ostaje.

Znam da nije realno da se vratite u Kruševo Brdo, ali potrebno je da se okupljate i posjećujete svoj zavičaj, bilo da je riječ o Vidovdanu ili nekoj drugoj svetkovini. Udruženju želim da nastavi sa uspješnim radom, a naša saradnja će biti nastavljena i u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo“, poručio je Sakan.

IMG_20191125_074656

Sekretar Zavičajnog udruženja „Kruševo Brdo“ Mile Stanković je uručio zahvalnice pojedincima i preduzećima koja su pružila podršku u organizaciji Svečane skupštine, dok je predsjednik Udruženja Jerko Marić uručio posebne zahvalnice načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu, predsjednicima opština Žabalj i Titel Čedomiru Božiću u Draganu Božiću, kao i Dušku Ćutilu, direktoru Fonda za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima u Vladi AP Vojvodina.

U zabavnom dijelu programa sve prisutne je zabavljala izvorna grupa „Bistri izvor“.

IMG_20191125_074530


Hit Counter provided by technology news