Održan sabor folklora


KOTOR VAROŠ, 8. JULA – U okviru “Kotorvaroškog kulturnog ljeta” sinoć je u sportskoj dvorani održana tradicionalna manifestacija Sabor folklora, na kojoj se predstavilo dvanaest kulturno-umjetničkih društava.

Prije početka manifestacije učesnici su u svečanom defileu prošli kroz grad do sportske dvorane.

Veliki broj posjetilaca uživao je u nastupima Folklorog ansambla /FA/ “Kotor Varoš”, Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Brio Rudar” Maslovare, KUD “Svetozar Marković” Beograd, SPKD “Prosvjeta” Kneževo, KUD “Miloš Dujić-Mišo” Čelinac, KUD “Slavko Mandić” Laktaši, KUD “Petar Kočić” Nova Topola, KUD “Radost” Teslić, Ansambl narodnih igara “Lijavče” Razboj, Škola folklora “Ćukali” Srbac, Folklorna sekcija “Rasavci” Prijedor i ansambl “Žubor” iz Kotor Varoša.

DSCN8188

Predsjednik FA “Kotor Varoš” Sanela Popović je istakla da je prijateljstvo sa kulturno-umjetničkim društvima vrlo važno u pogledu očuvanja i njegovanja tradicije.

Raduju nas ovakva druženja koja imaju za cilj promovisanje tradicionalne igre i pjesme. Nova poznanstva, zabava, način rekreacije, a uz to i očuvanje tradicije, glavna su obilježja ove manifestacije“, naglasila je Popovićeva.

DSCN8192

Svi učesnici su pjesmom i igrom predstavili folklornu tradiciju svojih krajeva, a članice Udruženja žena “Venera” iz Kotor Varoša su pripremili slatke delicije za sve učesnike sinoćnje manifestacije.

Velikim aplauzom nagrađen je nastup svih učesnika, a posebno članova KUD-a “Svetozar Marković” iz Beograda, koji su prvi put učestvovali na smotri folklora u Kotor Varošu.

Direktor JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Dragan Zeljković i predsjednik FA Kotor Varoš Sanela Popović uručili su zahvalnice i prigodne poklone predstavnicima svih folklornih društava.

Folkoor 1

Organizator ove manifestacije, koja se već tradicionalno održava u Kotor Varošu, bila je JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”, a pokrovitelj opština Kotor Varoš.


Hit Counter provided by technology news