Održan sabor folklora


KOTOR VAROŠ, 15. JULA – U okviru manifestacije “Kotorvaroško kulturno ljeto” održan je Sabor folklora, na kojem je učestvovalo 12 kulturno-umjetničkih društava čiji su članovi u svečanom defileu prošli kroz Kotor Varoš.

Na Saboru folklora sinoć su nastupili Folklorni ansambl “Kotor Varoš”, Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Brio Rudar” iz Maslovara, KUD “Šarenica” iz Prijedora, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ “Prosvjeta” iz Kneževa, KUD “Potkozarje” iz Potkozarja, KUD “Vaso Pelagić” iz Banjaluke, KUD “Petar Kočić” iz Nove Topole, KUD “Radost” iz Teslića, KUD “Đerdan” iz Trna, SPKD “Prosvjeta” iz Prnjavora, KUD “Dušan Stanković” iz Čečave i ansambl “Žubor” iz Kotor Varoša.

Folklor 3

Svi učesnici su pjesmom i igrom predstavili folklornu tradiciju svojih krajeva, a velikim aplauzom nagrađen je nastup svih učesnika.

Direktor Centra za kulturu, sport i informisanje Dragan Zeljković i predsjednik Folklornog ansambla “Kotor Varoš” Sanela Popović uručili su zahvalnice i prigodne poklone predstavnicima svih folklornih društava.

Popovićeva je istakla da je prijateljstvo sa kulturno-umjetničkim društvima veoma važno u pogledu očuvanja i njegovanja tradicije.

Folklor 5

Organizator ove manifestacije, koja se tradicionalno održava u Kotor Varošu, bio je Centar za kulturu, sport i informisanje.


Hit Counter provided by technology news