Одржан сајам ученичког предузетништва


КОТОР ВАРОШ, 8. МАРТА – У Средњошколском центру /СШЦ/ “Никола Тесла” у Котор Варошу данас је одржан Седми сајам ученичког предузетништва на којем је своје производе представило пет виртуелних предузећа.

Директор СШЦ “Никола Тесла” Данијела Костић отворила је сајам и том приликом истакла да скуп, који је организовала ова школа, представља демонстрацију креативности, марљивости и иновативности.

Ученици раде озбиљне пројекте, од израде бизнис плана, до финалног производа и не само да имају развијену свијест о стварању нове вриједности, него су и директни учесници претварања материјала у ресурс“, рекла је Костићева.

Sajam

Професор економске групе предмета Ђуро Крчић каже да је важна одлучност и пословна идеја, а даље се све може реализовати.

Програм ученичког предузетништва развијен је да би се охрабрили ученици завршних разреда средњих школа да се баве предузетништвом и да путем пословне праксе стекну знање, вјештине и искуства која ће им помоћи у даљем планирању каријере“, поручио је Крчић.

На сајму су се представила предузећа “Киша слаткиша”, “Слатки гријех”, “Меџик”, “Симсала Бим” и “Ол инклузив студио”.

Професор економске групе предмета Јасмина Хибић похвалила је рад ученика и додала да су млади предузетници разноликошћу својих штандова доказали да је за добар бизнис потребно мало труда, воље и жеље за напретком.


Hit Counter provided by technology news