Олакшати живот дјеци са потешкоћама у развоју


КОТОР ВАРОШ, 25. ЈУЛА – На Градском тргу у Котор Варошу одржана је манифестација “Инклузија – Дај ми руку, покажи ми да смо исти”, с циљем буђења свијести о проблему дјеце са потешкоћама у развоју, као и разбијања предрасуда о различитостима.

Kuca radosti 3

Директор Центра за породицу “Кућа радости” Драгица Тепић напоменула је да је морална обавеза свих чланова друштвене заједнице да помогну у оквирима властитих могућности да се олакша живот дјеци са потешкоћама у развоју.

Иако је за интеграцију дјеце са потешкоћама у развоју потребно вријеме, сарадња свих институција, рад, труд и максималан ангажман родитеља и волонтера, сви заједно имамо један циљ, а то је равноправан живот ових малишана“, рекла је Тепићева.

Присутни родитељи су изразили задовољство што њихова дјеца, захваљујући Центру за породицу “Кућа радости”, имају приступ стручним услугама које су им неопходне за развој и напредак, редовно долазе на радионице и несметано се друже са вршњацима.

Kuca radosti 1

Осим дјеце из “Куће радости” у програму су учествовали: Сервисни центар “Звјездице – Дајте нам шансу” из Бањалуке, ученици Основне школе “Свети Сава”, малишани едукативних радионица “Колаж”, Ансамбл “Жубор” и “Пинкова звјездица” Емилија Бошкић.

Манифестацију “Инклузија – Дај ми руку, покажи ми да смо исти” заједнички су организовали Омладински одбор Котор Варош и хуманитарна организација “Ворлд вижн”.