Општина води бригу о социјално угроженим породицама


КОТОР ВАРОШ, 12. ДЕЦЕМБРА – Општина Котор Варош, Центар за социјални рад и општинска организација Црвеног крста, у оквиру својих могућности и у континуитету, помажу социјално угрожене категорије друштва и чине све да им омогуће боље услове за живот, закључак је данашњег састанка одржаног у кабинету Начелника општине.

Након пристиглих захтјева од стране породица Петровић и Пејић из Крушева Брда, адресираних на општину Котор Варош и Центар за социјални рад, начелник општине Зденко Сакан је сазвао састанак са представницима Центра за социјални рад и Црвеног крста и заједнички је анализирана ситуација у којој се налазе поменуте породице.

Сакан је истакао да није спорна жеља племенитих људи да помогну, али да општина Котор Варош у сарадњи са наведеним институцијама у континуитету помаже значајан број оних који живе скромно.

Уколико Савјет мјесне заједнице Крушево Брдо и Група грађана, који су потписници захтјева за помоћ угроженим породицама, пронађу адекватан простор за привремени смјештај породице Пејић општина Котор Варош ће плаћати трошкове режије и закупа у зимском периоду, односно док се не стекну услови да се обезбиједи трајни смјештај“, поручио је Сакан и додао да ће до краја године исплатити и једнократну помоћ за обе породице, иако се Петровићи нису до сада обраћали са таквим захтјевом.

DSCN8678

Замјеник директора Центра за социјални рад Немања Сакан је истакао да су Петровићи корисници ове установе и да им се исплаћују сваког мјесеца новчане накнаде по више основа.

Исплаћује им се новчана помоћ прве категорије и помоћ и њега другог лица прве категорије у укупном износу од 291 КМ, четири пута им је на основу захтјева исплаћена једнократна новчана помоћ, од августа мјесеца по одлуци Владе РС имају право и на личну инвалиднину, што јасно показује да се о овој породици води непрестана брига“, рекао је Сакан.

Он је поручио да се породица Пејић није до сада обраћала Центру за социјални рад, али да су спремнипомоћи у оквиру својих могућности.

Секретар општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић је подсјетио да се током сабирне акције сваке године уручују хуманитарни пакети хране и хигијенских средстава најсиромашнијим суграђанима, укључујући и породице Петровић и Пејић.

Недавно смо у сарадњи са Удружењем из Крушева Брда дистрибуирали четири пакета хране и ћебад за породицу Пејић, а оваквих и сличних акција ће бити и у будућности“, нагласио је Брборовић.