Otvoren kamp Crvenog krsta


KOTOR VAROŠ, 4. AVGUSTA – U naselju Tovladić kod Kotor Varoša sinoć je otvoren trening kamp Višenamjenskih terenskih ekipa Crvenog krsta pod radnim nazivom „Pripreme za odgovor na katastrofe 2018“.

Trening kamp je, u prisustvu brojnih gostiju i polaznika, svečano otvorio predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Vojislav Glavaš, koji je istakao značaj i cilj četverodnevnog okupljanja Višenamjenskih terenskih ekipa.

Kamp 3

Mladi volonteri će sticati znanja putem niza kurseva i radionica na temu pružanja prve pomoći, upotrebe sredstava veze i korištenje topografskih karata, pripreme objekata za privremeni smještaj, a učiće o istorijatu, zakonima i djelovanju Crvenog krsta u slučaju konflikata“, rekao je Glavaš.

Radionice i kurseve će voditi iskusni instrukturi iz kotorvaroškog Crvenog krsta i gosti predavači iz Banjaluke, Pala i Gacka.

Kamp 1

Ovaj kamp je nastao kao stalna težnja opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš da obezbijedi prostor na kojem će mladi crvenokrstaši moći sticati nova znanja i vještine, učiti se humanosti i solidarnosti.

Realizaciju ovog kampa su značajno pomogli opština Kotor Varoš i Republička uprava Civilne zaštite.


Hit Counter provided by technology news