Otvoren Omladinski centar „Peta strana svijeta“


KOTOR VAROŠ, 16. APRILA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i predsjednik Omladinskog centra Neda Smiljić danas su svečanim presijecanjem vrpce otvorili prostorije Omladinskog centra „Peta strana svijeta“.

Riječ je o projektu koji su zajednički organizovali Omladinski centar, humanitarna organizacija Vorld vižn, Srednjoškolski centar /SŠC/ „Nikola Tesla“ i opština Kotor Varoš.

DSCN9086

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da će otvaranjem Omladinskog centra najviše koristi imati mladi.

Vjerujem da će mladi naše opštine znati da iskoriste ovaj prostor, koji će biti mjesto njihovog okupljanja, kreativnog izražavanja i promocije njihovog stvaralaštva“, rekao je Sakan i dodao da će opština u okviru svojih mogućnosti podržavati njihov rad.

DSCN9084

Predsjednik Omladinskog centra „Peta strana svijeta“ Neda Smiljić je naglasila kako će se u novootvorenim prostorijama održavati različiti događaji, promocije, radionice i druge aktivnosti koje će sami kreirati.

Konačno imamo prostor gdje ćemo moći da se ispoljimo, da iznesemo svoje ideje i da ih ostvarimo. Ovaj prostor će uvijek biti dostupan mladima, tu ćemo moći neformalno da se edukujemo i promovišemo naše aktivnosti i volonterizam“, poručila je Smiljićeva.

DSCN9088

Otvaranjem Centra za mlade, kako je istakla predstavnik Vorld vižna Ljiljana Radić, mladima se želi dati vjetar u leđa kako bi ostali u svom gradu i zajedno sa opštinom stvaraju pretpostavke za bolju i dugoročniju perspektivu mladih.

Predsjednik udruženja „Peta strana svijeta“ Neda Smiljić je uručila zahvalnice pojedincima i institucijama koji su pružili svesrdnu podršku u realizaciji ovog projekta.

DSCN9094


Hit Counter provided by technology news