Пекија изабрана за предсједника Дамског ловачког клуба


КОТОР ВАРОШ, 13. ЈАНУАРА – Јелена Пекија, члан Ловачког удружења „Јелен“ из Козарске Дубице, изабрана је данас на Оснивачкој скупштини за предсједника Дамског ловачког клуба Ловачког савеза Републике Српске.

DSCN7536

Оснивачкој скупштини Дамског ловачког клуба присуствовао је 21 од 25 делегата.

Од малих ногу идем у лов, волим овај спорт, волим дружење и размјеном искустава са колегиницама из Републике Српске настојаћу да унаприједим ловни туризам у Републици Српској“, истакла је Пекија и додала да је у Дамском ловачком клубу тренутно активно 117 ловкиња.

За њену замјеницу изабрана је Јелена Атлагић из Бањалуке, члан Ловачког удружења „Јеловка“ Масловаре.

За предсједника Скупштине Дамског ловачког клуба изабрана је Татјана Тодоровић из Ловачког удружења „Тетријеб“ из Теслића, док је потпредсједник Јелена Ковачевић из Ловачког удружења „Фазан“ из Челинца.

Предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић је изразио задовољство што је направљен искорак у односу на окружење и што ће даме ловкиње учествовати у будућности у раду савеза као пуноправни чланови.

Оне су интегрисане у ловство и ми ћемо убудуће прилагођавати њима евентуалне измјене статута као највишег унутрашњег акта, а имаће већу подршку него што имају ловкиње у државама бивше Југославије“, рекао је Минић.

DSCN7539

Предсједништво Дамског ловачког клуба тренутно броји пет чланова, а по ријечима Минића у наредном периоду биће кооптирано највише четири члана.

Водимо бригу о територијалној заступљености и чињеници да одређен број делегата из источног дијела Републике Српске данас није присуствовао скупштини, тако да ћемо у наредном периоду разговарати са њиховим кандидатима и укњучити их у рад клуба“, закључио је Минић.

Оснивачка скупштина Дамског ловачког клуба одржана је данас у Котор Варошу, гдје је у току пети Међународни „Дамски лов“ на вука и дивљу свињу.


Hit Counter provided by technology news