Položen kamen temeljac za novu zgradu lokalne uprave


KOTOR VAROŠ, 23. SEPTEMBRA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave koja će koštati oko 3,1 milion KM.
Novac za izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smještena opštinska administracija obezbijeđen je zaduženjem opštine Kotor Varoš putem emisije obveznica.

Višković je istakao da je Vlada Srpske od 2006. godine u opštinu Kotor Varoš uložila oko 92 miliona KM, što govori o tome da se ravnomjerno ulaže u sve lokalne zajednice.

Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve službe će biti pristupačnije u pogledu pružanja usluga i investicionih potencijala, dostupnosti informacija i proaktivnosti u rješavanju zahtjeva privrednika. Iskreno se nadam da će građani Kotor Varoša dobiti reprezentativan objekat koji će biti simbol grada“, poručio je Višković.

IMG-e3b7370d44e560634aa981e3cffdc882-V

On je dodao da je nedavno završen projekat vrijedan 20 miliona KM, a riječ je o regionalnom putu koji spaja opštine Kotor Varoš i Kneževo.

Višković je sa načelnikom opštine razgovarao i o mogućnostima novih ulaganja u ovu lokalnu zajednicu, navodeći da će 2,5 kilometara magistralnog puta kroz centar opštine biti asfaltirano u narednoj godini.

Radovi na kanalizacionoj mreži su završeni i ostaje obaveza da asfaltiramo ovaj dio puta u narednoj godini, a nastojaćemo da finansiramo jednim dijelom izgradnju nove zgrade lokalne uprave“, rekao je Višković.

IMG-d87f95112bd83ee0509f246ddb89f445-V

Govoreći o novoj zgradi lokalne uprave, Sakan je naveo da je riječ o objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

Slobodno mogu reći da danas svjedočimo istorijskom momentu i ovo mjesto bi u budućnosti trebalo da bude zalog za mlađe generacije i mjesto na kojem će se svakom nastojati pomoći u rješavanju bilo kakvog problema“, poručio je Sakan i dodao da će se izgradnjom nove zgrade konačno riješiti višegodišnji nedostatak adekvatnog prostora za opštinske službe koje su sada smještene u neuslovnim prostorima na više različitih lokacija.

Sakan kaže da je uvjeren da će Vlada Srpske na čelu sa premijerom Viškovićem nastaviti da pomaže razvojne projekte u Kotor Varošu, te da ga raduje najavljeni radni sastanak sa premijerom i ministrima o realizaciji kapitalnih investicija.

Izvođač radova je kotorvaroška firma “Građus”, a vrijednost radova je oko 3,1 milion KM.

IMG-708b34200bfcaa673e7afd96cb596f19-V

Vlasnik i direktor ovog preduzeća Slavko Đukić rekao je da je zgrada lokalne uprave Kotor Varoš projektovana kao slobodnostojeća zgrada.

U podrumskom dijelu objekta obezbijeđene su podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica. Prizemlje objekta sastoji se od ulaznog hola, portirnice, šalter-sale i kancelarija koje će biti u funkciji lokalne uprave i na prvom, drugom i trećem spratu, gdje će biti smješteni rukovodioci i načelnik opštine“, precizirao je Đukić.

IMG-671e647d9ef5ee0b590f8aa7ea6532bb-V

Rok za izgradnju zgrade po principu “ključ u ruke” je 360 dana, a u slučaju lošeg vremena može biti produžen.

Planirano je da stara i dotrajala zgrada u kojoj je sada smještena opštinska uprava bude srušena, a nova će biti izgrađena pored nje.


Hit Counter provided by technology news