Počela sanacija Osnovne škole u Maslovarama

Počela sanacija Osnovne škole u Maslovarama


KOTOR VAROŠ, 11. MARTA – Zamjenom vanjske stolarije počela je sanacija zgrade Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Maslovarama.

Riječ je o projektu vrijednom 200.000 KM, a sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Direktor Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ Dragana Đukić je istakla da je zamjena stolarije i krova bila neophodna, jer će se napraviti uštede u troškovima grijanja.

Sanacija 1

Osim nastavnog procesa, morali smo voditi brigu i o zdravlju učenika, a dotrajala stolarija i oštećeni prozori nisu mogli zadržati toplotu u zimskim mjesecima. Nakon završetka radova, značajno ćemo smanjiti utrošak energije i stvoriti normalne uslove za rad“, rekla je Đukićeva.

Ona se zahvalila Vladi Republike Srpske jer je prepoznala značaj ove ustanove, koja je sagrađena početkom osamdesetih godina prošlog vijeka i neophodna joj je temeljna rekonstrukcija za normalno održavanje nastave.

Sanacija 3

Zamjena krova i spoljašnje stolarije neće uticati na održavanje nastavnog procesa za 261 učenika i njihove nastavnike“, zaključila je Đukićeva.

Izvođač radova je preduzeće „Džena“ iz Gradačca, a ukoliko vremenske prilike dozvole planirano je da radovi budu završeni krajem maja.


Hit Counter provided by technology news