Počeli radovi na izgradnji vodovoda prema Čitluku

Počeli radovi na izgradnji vodovoda prema Čitluku


KOTOR VAROŠ, 21. MAJA – Radnici preduzeća „Dekol“ iz Kotor Varoša počeli su sa radovima na realizaciji projekta „Proširenje primarne vodovodne mreže Grad – Zabrđe – Šibovi“ u vrijednosti od 110.000 KM.

Opština Kotor Varoš je aplicirala na Javni konkurs za dodjeljivanje sredstava za sufinansiranje programa i projekata iz oblasti zaštite životne sredine, energetske efikasnosti i obnovnjivih izvora, na osnovu čega je Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske je obezbijedio 70.000 KM, dok će opština izdvojiti 40.000 KM iz budžetskih sredstava.

Projektom je predviđena izgradnja vodovoda prema naselju Čitluk u Mjesnoj zajednici Zabrđe u dužini od 5100 metara, koja će omogućiti snabdijevanje vodom 110 domaćinstava.

Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđeno snabdijevanje vodom 440 stanovnika ovog kraja i oko 300 radnika u dva proizvodna pogona preduzeća „Sim Tehnik“, koje će biti priključeno na ovaj vodovod“, rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je danas zajedno sa zamjenikom Mladenom Trivunovićem obišao gradilište.

IMG-d4870accd65fe86e09c8e3e76ea2e8a6-V

Projekat „Proširenje primarne vodovodne mreže Grad – Zabrđe – Šibovi“ biće realizovan u tri faze.

U prvoj fazi biće postavljen cjevovod od fabrike „Sim Tehnik“ do raskrsnice „Šibovi“ u dužini od 700 metara. Nakon toga uslijediće polaganje cjevovoda u dužini od 2.600 metara od pomenute raskrsnice do naselja Prisoje, a zatim i do naselja Čitluk u dužini od 1.800 metara.

Do sada je ukupno investirano 200.000 KM za izgradnju vodovoda prema Zabrđu, a realizacijom ovog projekta u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine RS biće u potpunosti riješen problem neadekvatnog snabdijevanja pitkom vodom u mjesnoj zajednici Zabrđe“, naglasio je Sakan.

Radovi na izgradnji vodovodne mreže biće okončani do kraja jula.


Hit Counter provided by technology news