Predstava “E, moj vaspitaču” odigrana u Kotor Varošu


KOTOR VAROŠ, 12. FEBRUARA – Predstava “E, moj vaspitaču”, Centra modernih znanja i DIS pozorišta, koja govori o životu štićenika vaspitno-popravnog doma Banjaluka odigrana je u danas u Kotor Varošu.

Predstava je realizovana u okviru projekta “Ipak smo mi samo djeca”, koji ima za cilj što uspješniju prevenciju i resocijalizaciju maloljetnih prestupnika.

Cilj projekta je prevencija maloljetničkog prestupništva kada su u pitanju učenici osnovnih škola. Sagledavanjem životnih priča bivših štićenika vaspitno popravnog doma u ovoj predstavi pomoći će učenicima da razumiju kuda ih pogrešan put može odvesti i koje su posljedice takvog ponašanja“, rekao je Nebojša Macanović, autor i idejni tvorac ove predstave.

IMG-45b4b005308672101c9de6bccd5634f0-V

Predstavu je režirao Novica Bogdanović, a glume Bojan Kolopić, Slaviša Borojević, Marijana Kantar, Nikola Kurija, Filip Mijić, Jelena Todorović, Marko Šukalo, Tamara Marić, Bojan Adžić, Boris Marić i Zoran Vrhovac.

Želja nam je da ovom predstavom pošaljemo jasnu poruku koliko su prijateljstvo i ispravne društvene vrijednosti značajne za pravilno odrastanje djece. Jačanje protektivnih faktora kod učenika u vidu formiranja društveno prihvatljivih stavova pomoći će istim u prevenciji ovog društvenog problema“, istakao je Bogdanović.

IMG-0e96d1eec433f7514d9347c32ea38503-V

Nakon predstave posjetioci su, uz pomoć moderatora socijalnog radnika Bojana Trgića, mogli poslušati i aktivno učestvovati u razgovoru sa bivšim maloljetnim delinkventom o greškama koje je napravio u životu i posljedicama takvog ponašanja.


Hit Counter provided by technology news