Приводе се крају радови на санацији градског купалишта „Бјелине“


КОТОР ВАРОШ, 9. НОВЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан обишао је данас локалитет градског купалишта „Бјелине“, гдје се приводе крају радови на реализацији пројекта „Осигурање обале ријеке Врбање“ у вриједности 105.000 КМ.

Реализацијом пројекта предвиђено је осигурање обале Врбање на градском купалишту „Бјелине“ постављањем габионске обалоутврде у дужини од 154 метра до моста.

IMAG0017

Радови на локалитету градског купалишта почели су крајем августа и полако улазе у завршну фазу. Реализацијом овог пројекта у значајној мјери ће се санирати оштећења настала током мајских поплава 2014. године“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и додао да је учешће општине у овом пројекту 30 одсто од предвиђених средстава.

Истовремено се ради на санацији пјешачке стазе на градском купалишту „Бјелине“ у оквиру пројекта општине Котор Варош и ЈП „Воде Републике Српске“ у вриједности 52.200 КМ.

IMAG0014

У првој фази овог пројекта санирана је обалоутврда десне обале ријеке Врбање у реону купалишта дужине 40 метара, а сада се изводе радови на санацији пјешачке стазе.

Извођач радова је предузеће „Декол“ из Котор Вароша.