Привредни амбијент на европском нивоу


Замјеник градоначелника Крања Борис Веховац рекао је након данашње посјете фабрикама обуће “Дермал” и “Спортек” у Котор Варошу да привредни амбијент у овој локалној заједници представља примјер подршке инвеститорима и њиховима настојањима да у континуитету запошљавају раднике.

DSCN5417
DSCN5420
DSCN5421
DSCN5428
DSCN5431

Веховац је на састанку са начелником општине Котор Варош Далибором Вучановићем подсјетио да су Крањ и Котор Варош већ 41 годину братски градови, те да је неопходно ојачати привредну сарадњу.

Осим сарадње у области спорта и културе, настојаћемо да примијенимо искуства из обућарске индустрије, која је изузетно развијена у Котор Варошу и могу рећи по европским стандардима, али исто тако да пружимо помоћ у реализацији одређених пројеката који су од значаја за становнике ове општине“, рекао је Веховац.

Делегација града Крањ, коју су чинила 22 радника из Градске управе, имала је прилику да се увјери у повољан пословни амбијент у Котор Варошу, општини која је “престигла” предратни ниво запослености.

Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић изразио је задовољство због сусрета са делегацијом Крања, те додао да добри односи морају бити настављени и у наредном периоду.

Разговарали смо о искуствима и доброј пракси Крања у кориштењу претприступних фондова и оног доброг што доноси ЕУ“, каже Вучановић.

Приликом данашње посјете, делегација града Крањ обишла је манастир Липље, гдје их је отац Теофан упознао са историјатом задужбине краља Драгутина из осамнаестог вијека.