Prikupljena 121 doza krvi


KOTOR VAROŠ, 5. JULA – U Kotor Varošu danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi tokom koje je prikupljena 121 doza ove dragocjene tečnosti koja će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović rekao je da se za treću ovogodišnju akciju prijavilo 177 ljudi, od kojih 56 nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga.

Ovo pokazuje da su stanovnici Kotor Varoša savjesni i spremni da pomognu. Posebno smo ponosni na trinaest sugrađana koji su prvi put dali krv“, istakao je Brborović.

DSCN9355

On je naglasio da u Kotor Varošu sve više ljudi daje krv, što daje garanciju da će uvijek biti dovoljno ove dragocjene tečnosti.

Predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Duško Vasiljević rekao je da su građani ovog mjesta pokazali odgovornost i solidarnost da pomognu drugima.

Kontinuirana edukacija i informisanje i podizanje svijesti građana o važnosti dobrovoljnog davanja krvi, jedini je način za postizanje željenog cilja, a to je da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta“, istakao je Vasiljević.

Slobodan Kušljić dao je krv 40 puta i kaže da je to poseban osjećaj, jer na taj način nekome spasava život.

Mislim da bi svako od nas treba da da krv i treba da imamo razvijen osećaj da možemo, u određenom trenutku, nekome spasiti život“, naglasio je Kušljić.

DSCN9364

U Kotor Varošu ima više od 500 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta, uz podršku privrednika i opštine.


Hit Counter provided by technology news