Prikupljeno 139 doza krvi


KOTOR VAROŠ, 6. JULA – U Kotor Varošu je danas organizovana treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi na kojoj je prikupljeno 139 doza ove dragocjene tečnosti koje će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović rekao je da se za akciju prijavilo 218 ljudi, od kojih 79 nije moglo dati krv zbog zdravstvenih razloga.

DSCN8178

Ovo pokazuje da su stanovnici Kotor Varoša vrlo savjesni i spremni da pomognu. Posebno smo ponosni na 9 sugrađana koji su krv dali prvi put“, istakao je Brborović.

On je naglasio da u Kotor Varošu sve veći broj ljudi daje krv, što daje garancije da će uvijek biti dovoljno količina ove dragocjene tečnosti.

Predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Mladen Petrušić rekao je da su građani Kotor Varoša pokazali odgovornost i solidarnost da pomognu drugima.

DSCN8183

Kontinuirana edukacija i informisanje, podizanje svijesti građana o važnosti dobrovoljnog davanja krvi, jedini je način za postizanje željenog cilja – da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta“, istakao je Petrušić.

Zdravko Kovačević dao je krv 40 puta i kaže da je to poseban osjećaj, jer na taj način nekome spasava život.

Mislim da bi svaki naš građanin trebalo da da krv i ima taj osećaj da može nekom u jednom određenom trenutku, kada je izuzetno teško, spasiti život“, naglasio je Kovačević.

Krv

U Kotor Varošu ima više od 500 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, uz podršku privrednika i opštine.


Hit Counter provided by technology news