Прослава највећег хришћанског празника у духу традиције


КОТОР ВАРОШ, 16. АПРИЛА – Обиљежавање Васкрса на подручју Котор Вароша јутрос је почело традиционалним уранцима у свим православним храмовима у којима су служене васкршње литургије, а вјерници су након вишенедјељног поста приступили светој тајни причешћа.

DSCN6097

Мјесно свештенство је након службе читало васкршњу посланицу Његове светости патријарха српског Иринеја.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић рекао је да, дочекујући Васкрсење Христово ми дочекујемо радост живота, радост која на Богу познат начин озарује наше душе и просијава кроз наше лице.

Онолико колико се радујеш Васкрсењу толико си спреман да се кроз овај живот радујеш будућем животу. Јер за правог хришћанина, смрт и тешкоће овога свијета су пролазне. Радујући се земаљском новом дану ми живимо за нови дан и ново вријеме у слави Васкрслог Христа“, истакао је Нарић.

Он је нагласио да зато прави хришћанин на празник Васкрсења Христовог мора и треба да буде свијетлог, а не тмурног лица.

DSCN6107

Нарић је напоменуо да радост не треба да буде лажна, већ одраз душе која тежи светости, љубави, љепоти и доброти, складу и хармонији и која се радује сваком људском бићу и сусрету са њим.

Радујући се са Вама, молимо се васкрслом Христу да се срца испуне љубављу према свима, да волимо и поштујемо једни друге, увијек имајући на уму да смо сви дјеца Божија, браћа међу собом“, рекао је Нррић, додајући да је Христос побиједио смрт и отворио врата Раја за све правдољубиве, богољубиве, човјекољубиве и христољубиве.


Hit Counter provided by technology news