Проходна већина локалних путних праваца


КОТОР ВАРОШ, 16. МАЈА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је данас да је већина локалних путних праваца на подручју општине проходна, а у току сутрашњег дана биће успостављена привремена путна комуникација у свим мјесним заједницама.

Санирана су клизишта и уклоњени одрони са пута Доње Липље – Горње Липље, као и мост на путу за Божиће у овој мјесној заједници. У току данашњег дана биће настављено чишћење бетонских цјевастих пропуста на путевима, а механизација ће радити на уклањању два клизишта у Петровићима“, истакао је Сакан.

По његовим ријечима у току сутрашњег дана биће успостављен алтернативни пут за Симуновиће, гдје у потпуности уништен мост.

Биће постављене бетонске цијеви за привремени прелазак пјешака, а у Новом Селу радимо на измјештању трасе пута који је уништен у дужини од 80 метара. Контактирали смо домаћинства и чекамо њихову сагласност како би им омогућили комуникацију са градским језгром“, нагласио је Сакан.

put-krusevo-brdo

У Крушеву Брду, Шипрагама и Грабовици локални извођачи радова уклањају наносе бујичних вода и обезбјеђују проходност путева.

У поподневим часовима ће бити познати резултати анализе исправности воде за пиће, а радници Комуналног предузећа /КП/ “Бобас” су оспособили водоводе у Масловарама и Шипрагама.

У Врбањцима ће у току данашњег дана стотину домаћинстава добити воду, док се у Грабовици ради на чишћењу приступног пута до изворишта, како би проблем са водом био ријеше и у овој мјесној заједници“, рекао је директор /КП/ “Бобас” Слободан Јурић.

Након што се појавио проблем са клизиштем у Масловарама изнад куће породице Бубић, која је била угрожена, одлучено је да се трочланој породици обезбиједи привремени смјештај у стану за потребе реадмисије.

CK 2

Снабдијевање електричном енергијом на подручју општине је уредно, а све образовне установе раде пуним капацитетом.

Екипе Црвеног крста су на терену и у сарадњи са Ватрогасним друштвом доставиће воду за пиће најугроженијим домаћинствима.

Становништву у поплављеним подручјима и данас ће бити испоручени прехрамбени пакети, које ће диструбирати као и јуче волонтери Црвеног крста у сарадњи са Центром за социјални рад.