Prohodna većina lokalnih putnih pravaca


KOTOR VAROŠ, 16. MAJA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je danas da je većina lokalnih putnih pravaca na području opštine prohodna, a u toku sutrašnjeg dana biće uspostavljena privremena putna komunikacija u svim mjesnim zajednicama.

Sanirana su klizišta i uklonjeni odroni sa puta Donje Liplje – Gornje Liplje, kao i most na putu za Božiće u ovoj mjesnoj zajednici. U toku današnjeg dana biće nastavljeno čišćenje betonskih cjevastih propusta na putevima, a mehanizacija će raditi na uklanjanju dva klizišta u Petrovićima“, istakao je Sakan.

Po njegovim riječima u toku sutrašnjeg dana biće uspostavljen alternativni put za Simunoviće, gdje u potpunosti uništen most.

Biće postavljene betonske cijevi za privremeni prelazak pješaka, a u Novom Selu radimo na izmještanju trase puta koji je uništen u dužini od 80 metara. Kontaktirali smo domaćinstva i čekamo njihovu saglasnost kako bi im omogućili komunikaciju sa gradskim jezgrom“, naglasio je Sakan.

put-krusevo-brdo

U Kruševu Brdu, Šipragama i Grabovici lokalni izvođači radova uklanjaju nanose bujičnih voda i obezbjeđuju prohodnost puteva.

U popodnevim časovima će biti poznati rezultati analize ispravnosti vode za piće, a radnici Komunalnog preduzeća /KP/ “Bobas” su osposobili vodovode u Maslovarama i Šipragama.

U Vrbanjcima će u toku današnjeg dana stotinu domaćinstava dobiti vodu, dok se u Grabovici radi na čišćenju pristupnog puta do izvorišta, kako bi problem sa vodom bio riješe i u ovoj mjesnoj zajednici“, rekao je direktor /KP/ “Bobas” Slobodan Jurić.

Nakon što se pojavio problem sa klizištem u Maslovarama iznad kuće porodice Bubić, koja je bila ugrožena, odlučeno je da se tročlanoj porodici obezbijedi privremeni smještaj u stanu za potrebe readmisije.

CK 2

Snabdijevanje električnom energijom na području opštine je uredno, a sve obrazovne ustanove rade punim kapacitetom.

Ekipe Crvenog krsta su na terenu i u saradnji sa Vatrogasnim društvom dostaviće vodu za piće najugroženijim domaćinstvima.

Stanovništvu u poplavljenim područjima i danas će biti isporučeni prehrambeni paketi, koje će distrubirati kao i juče volonteri Crvenog krsta u saradnji sa Centrom za socijalni rad.


Hit Counter provided by technology news