Raspisan konkurs za stipendije


KOTOR VAROŠ, 09. FEBRUARA – Opština Kotor Varoš raspisala je konkurs za stipendije učenika i studenata za koje je iz opštinskog budžeta ove godine izdvojeno 70.000 KM.

Prijave se mogu podnijeti do 25. februara, a rang-listu će utvrditi komisija, na osnovu kriterijuma u odluci o stipendiranju studenata sa područja opštine Kotor Varoš u 2020. godini.

Mjesečni iznos stipendije od 100 KM za studente prvog ciklusa koji imaju prosjek ocjena manji od osam, kao i za sve studente sa privatnih visokoškolskih ustanova biće isplaćen za šest mjeseci, a za završne godine studija za pet mjeseci.

Stipendije u istom iznosu za studente javnih visokoškolskih ustanova druge ili viših godina sa prosjekom ocjena od osam do devet biće isplaćen za sedam mjeseci, a za za studente javnih visokoškolskih ustanova druge ili viših godina studija sa prosjekom ocjena devet i većim biće isplaćen za osam mjeseci.

Stipendije za studente prve godine, učenike dobitnike Vukove diplome i učenike generacije, isplaćivaće se za sedam mjeseci u iznosu od 100 KM.

Potrebnu dokumentaciju studenti mogu preuzeti u rubrici stipendije.


Hit Counter provided by technology news