Sakan i Piličić obišli pogone "Sim Tehnika" i "Dermala"

Sakan i Piličić obišli pogone “Sim Tehnika” i “Dermala”


KOTOR VAROŠ, 11. NOVEMBRA – Generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zoran Piličić posjetio je danas fabrike mašinskih proizvoda “Sim tehnik” i obuće “Dermal”, koje zapošljavaju 1.400 radnika i najuspješniji su domaći investitori u mašinskoj i obućarskoj industriji u Kotor Varošu.

Velika je stvar opstati u vrijeme aktuelne pandemije virusa korona, a raduje činjenica da radnici nisu otpuštani, nego se u kontinuitetu radi na zapošljavanju i stvaranju boljih uslova za rad“, rekao je Piličić.

Piličić u Sim Tehniku 2

On je naveo da se u ovim fabrikama radi po evropskim standardima i da su one izvozno orijentisane.

Piličić je izrazio zadovoljstvo što je na području opštine Kotor Varoš u protekle dvije godine uloženo 2.600.000 KM, zahvaljujući programu Regionalnog stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica i Projektu rekonstrukcije stambenog fonda.

Nastojaćemo da realizujemo nove projekte za povratnike i interno raseljene ljude svih nacionalnosti jer je Kotor Varoš opština sa najmanjom stopom nezaposlenosti i kao takva je privlačna za život“, rekao je Piličić i dodao da će kao rođeni Kotorvarošanin nastojati da unaprijedi svaku saradnju sa opštinom.

Piličić u Dermalu 2

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je saradnja sa predstavnicima hrvatskog naroda na visokom nivou i da je neophodno zajedničkim snagama rješavati životne probleme.

Nastojimo stvarati jednake uslove za kvalitetan društveni život na cijelom gradskom području, tako da je naša obaveza da pružimo pomoć u realizaciji projekata koji će dodatno podstaći građane na još veću participaciju u društvenim procesima“, rekao je Sakan.

Piličić u Sim Tehniku 3

On je izrazio nadu da će dosadašnja uspješna saradnja sa Konzulatom Hrvatske u Banjaluci biti nastavljena i poboljšana.


Hit Counter provided by technology news