Svečano potpisivanje Povelje o bratimljenju


KOTOR VAROŠ, 29. NOVEMBRA – Predsjednici kotorvaroškog i teslićkog Udruženja penzionera Ratko Čupić i Mile Đurić potpisali su Povelju o bratimljenju penzionera ove dvoje dvije lokalne zajednice, čime je uspješna petogodišnja međusobna saradnja još više ojačana.

Po riječima Čupića sloga, mir, jedinstvo, ljubav i međusobno druženje je nešto što povezuje ove dvije organizacije , a zajednički će raditi na poboljšanju položaja njihovih članova.

Udruženje penzionera će stvarati stalne uslove i osnove u svojim sredinama za bratska i bliska osjećanja u cilju daljnjeg razvoja zajedničkih projekata, prijateljskih odnosa i razmjene iskustava Udruženja penzionera i time približiti u svemu penzionere opština Teslić i Kotor Varoš“, naglasio je Čupić.

IMG-7410b50668965321245311ab89f59143-V

On je dodao da će to u praksi značiti da će buduće generacije imati obavezu da se i dalje druže, sastaju i sarađuju, što je vrlo bitno, posebno ako se uzme u obzir da se radi o udruženjima odnosno opštinama koje graniče, ali pripadaju različitim regijama, jedna dobojskoj a druga banjalučkoj regiji.

Osim uzajamne pomoći i podrške zajednički će se raditi i na promociji turističkih ljepota dvije opštine, kao i na organizaciji najmasovnijeg okupljanja i druženja pripadnika najstarije populacije na planini Borja povodom 4. jula – Dana borca.

Svečanom potpisivanju Povelje o bratimljenju prisustvovali su članovi Skupštine oba Udruženja, njih oko stotinu, kao i predsednici penzionerskih udruženja iz regiona.

IMG-1b5bbd368e7ce8b3201aa2d9b28c045a-V

Članovi kotorvaroškog Udruženja penzionera su posjetili i manastir Liplje, gdje su se upoznali sa istorijom ovog duhovnog utočišta.


Hit Counter provided by technology news