Služena liturgija u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice


KOTOR VAROŠ, 31. OKTOBRA – U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu danas je služena liturgija povodom krsne slave opštine – Svetog apostola i jevanđeliste Luke u prisustvu velikog broja vjernika, a potom obavljen slavski obred.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je na slavskoj svečanosti da je opštinska uprava uspjela da obezbijedi povoljan ambijent za domaće i strane investitore, uz stalno povećanje broja zaposlenih u privredi.

DSCN8610

U periodu između dvije slave nastojali smo da Kotor Varoš bude prepoznatljiv u svim oblastima privrednog i društvenog razvoja. Jedan broj projekata smo realizovali, a neke planiramo da završimo do kraja godine“, istakao je Sakan.

On je čestitao krsnu slavu opštine svim građanima sa željom da Kotor Varoš bude još bolja sredina za život.

Lokalna uprava će nastaviti sa aktivnostima na podsticanju razvojnih projekata čija će realizacija omogućiti podizanje ličnog i društvenog standarda i dalji razvoj opštine“, poručio je Sakan i dodao da je Kotor Varoš jedan od oslonaca privrednog razvoja regije, ali i cijele Republike Srpske.

DSCN8606

Povodom krsne slave Svetog apostola i jevanđeliste Luke načelniku opštine čestitke su uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Osim radnika administrativne službe, lokalnih privrednika, zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života opštine, obilježavanju krsne slave prisustvuje i delegacija bratske opštine Paraćin.

DSCN8611


Hit Counter provided by technology news