Trijumf Kotorvarošana u Apatinu


KOTOR VAROŠ, 8. APRILA – Kotorvaroški fudbalski veterani su proteklog vikenda učestvovali na „Bratskim susretima“ u Apatinu, gdje su osvojili prvo mjesto na turniru u malom fudbalu.

U prvom meču nadvisili su veterane Apatina rezultatom 6:4, dok su u drugom susretu bili bolji od rivala iz Sokobanje i slavili sa 3:1.

Drugo mjesto pripalo je veteranima iz Sokobanje, dok su domaćini i organizatori turnira, veterani Apatina, osvojili treće mjesto.

DSCN9018

Sve utakmice su igrane u sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, a boravak u Vojvodini kotorvaroški veterani su iskoristili da obiđu grad Sombor i njegove znamenitosti, crkvu Svetog Đorđa, manastir Svetog arhiđakona Stefana, Srpsku čitaonicu „Laza Kostić“ i adminstrativno sjedište Bačke županije, gdje je smještena najveća slika na Balkanu, „Bitka kod Sente“ autora Ferenca Ajzenhauta.

Zahvaljujući Miroslavu Lazendiću, pukovniku Željku Obradoviću i našem zemljaku i nekadašnjem rukometašu Zoranu Bojiću, upoznali smo grad Sombor i njgovu istoriju, a nakon toga smo opravdali ulogu favorita na terenu i odbranili trofej osvojen prošle godine“, rekao je Dragiša Jurić.

U ime domaćina pehare i diplome predstavnicima ekipa uručio je Slavko Jerković, ali i prigodne poklone za sve goste.

Bratske veze sa veteranima iz Kotor Varoša i Sokobanje su učvršćene nakon ovog turnira, a iskreno se nadam da su naši sportski prijatelji iz Republike Srpske ponijeli lijepe uspomene iz Apatina“, istakao je Jerković.

20190406_214129

Predsjednik Udruženja sportskih veterana iz Sokobanje Goran Frankulović je uručio poklone predstavnicima ekipa, načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu i arhijerejskom namjesniku kotorvaroškom Milenku Nariću, koji su prisustvovali „Bratskim susretima“ u Apatinu.

Drago nam je što su braća iz Kotor Varoša došla u punom sastavu, izuzetno su organizovani i na taj način pokazuju ozbiljnost u svim segmentima, a naredno druženje zakazujemo u Sokobanji od 22. do 26. maja“, naglasio je Frankulović.

Kotorvarošani i ovaj put nose lijepe uspomene iz Apatina i Sombora, dva grada gdje se osjećaju kao kod svoje kuće, a to je prije svega zasluga izuzetnih ljudi koji njeguju ovakvu vrstu druženja u nadi da će trajati još dugo godina.


Hit Counter provided by technology news