Ukupno sedam oboljelih, iz kućne izolacije izašlo 319 ljudi


KOTOR VAROŠ, 10. APRILA – Na području opštine Kotor Varoš evidentirano je sedmo lice pozitivno na virus korona, dok je iz kućne izolacije izašlo 319 ljudi, saopštio je opštinski Štab za vanredne situacije.

Ukupno imamo sedam oboljelih, u karantinu je 19 lica, a 178 pod zdravstvenim nadzorom“, rekao je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Zdenko Sakan.

U Kotor Varošu nisu zabilježeni slučajevi kršenja policijskog časa, dok je jednom licu izdat prekršajni nalog zbog nepoštovanja mjera o kućnoj izolaciji.

Komunalna policija je u periodu od kada je počela kontrola poštovanja mjere kućne izolacije i kažnjavanje neodgovornih lica izvršila 606 kontrola.

IMG-3aeb1e29cfa39079d858f864f5dfb54d-V

Iz Štaba su poručili da će narednih deset dana kontrolni organi pojačano vršiti nadzor nad primjenom svih naloženih mjera i u zakonskim okvirima provoditi kaznene odredbe ukoliko se utvrdi kršenje.

Apelujem na sugrađane da se bez obzira na dolazak toplijeg vremena uzdrže od okupljanja i sastajanja na izletištima, igralištima i ostalim javnim površinama masovnog okupljanja, a poseban apel ovog tipa upućen je prema mnogoljudnim udruženjima građana“, naglasio je Sakan i dodao da se i dalje redovno vrši dezinfekcija javnih površina i javnih objekata.

Podijeljena su 84 prehrambena paketa koja je donirao “Tropik market”, dok će 50 prehrambenih paketa fabrike obuće “Dermal” iz Kotor Varoša volonteri Crvenog krsta u saradnji sa Centrom za socijalni rad i oformljenim timovima mjesnih zajednica podijeliti socijalno najugroženijim porodicama na području opštine.

IMG-e0fb80f711e3a854b53d2a56fdfb4c0d-V

Na sjednici Štaba je konstatovano da ima dovoljan broj višekratnih zaštitnih maski u rezervi /4.800/, do sada je podijeljeno građanima opštine 15.000 komada, a volonteri Crvenog krsta će nastaviti sa podjelom istih u narednom periodu.

Stanovništvu je ukazano da je zabranjeno paljenje vatre u blizini šuma i lako zapaljivih materijala, te da će počinioci eventualnih nedjela biti novčano kažnjeni i protiv njih će biti pokrenut krivični postupak.

Ispred Štaba za vanredne situacije je imenovan tim koji će pratiti aktivnosti na društvenim mrežama i prijavljivati osobe koje šire paniku objavom dezinformacija i lažnih vijesti i upućuju prijetnje u iznesenim komentarima.

IMG-ceecd5b4f929eb98d741d3a7651821f6-V

Građani poštuju naredbe ograničenja kretanja, preporučene higijenske i mjere dezinfekcije /nošenje maski i rukavica, lična higijena/ i preporučeno držanje međusobnog rastojanja od najmanje jednog metra.


Hit Counter provided by technology news