У гашењу пожара ангажовани и гусјеничари


КОТОР ВАРОШ, 17. ЈУЛА – Пожар који је избио на депонији у Новом селу у општини Котор Варош још није угашен и ватрогасци су и даље на терену, а у помоћ су им стигле колеге из Бањалуке и Челинца, рекао је старјешина Ватрогасне јединице Котор Варош Недељко Сакан.

pozar deponija

Сакан је додао да је пожар избио јуче и да се ради на његовом локализовању, али да због површине депоније од око два дунума не могу сами да зауставе ширење ватре, због чега су у помоћ пристигли ватрогасци из Бањалуке и Челинца.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан нагласио да је пожар тешко угасити водом и да досадашње интервенције нису дале очекивани резултат, иако је кориштено осам кубика воде.

deponija kotor varos_87

Сумњам да ће пожар данас бити локализован и зато смо ангажовали тракторе гусјеничаре из Шумског газдинства ‘Врбања’ и предузећа ‘Врбања шуме’ како би превртањем и згртањем отпада ријешили постојећи проблем“, рекао је Сакан.

Он је указао и на проблем у вези са ширењем дима и смрада, те додао да су екипе константно на терену и интензивно раде на гашењу дубинског пожара.


Hit Counter provided by technology news