U subotu počinje akcija čišćenja i uređenja grada


KOTOR VAROŠ, 6. APRILA – Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada pod nazivom „Za ljepši i čistiji Kotor Varoš“ biće održana od 10. do 17. aprila ove godine.

Akciju organizuje opštinska uprava u saradnji sa Komunalnim preduzećem „Bobas”, a organizatori su apelovali na građane, preduzeća i ustanove da se uključe kako bi zajedno učinili grad čistim i uređenim.

akcija 1

Cilj akcije je da bude prikupljeno što više krupnog otpada, starih stvari i drugog otpada koji ugrožava našu životnu sredinu. Na osnovu odluke o komunalnom redu sva preduzeća, ustanove i građani imaju obavezu da učestvuju u proljećnoj akciji čišćenja i uređenja ulica užeg gradskog jezgra, javnih površina, ličnih dvorišta i okućnica“, rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

On je pozvao zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama, predstavnike nevladinih organizacija i udruženja građana, sportskih klubova, učenike i prosvjetne radnike osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova da daju svoj doprinos u sedmodnevnoj akciji uređenja i čišćenja grada, koja počinje u subotu u 08.00 časova.

akcija 2

Plan je da svi uređuju svoj životni prostor. Akcenat će biti stavljen na šetalište i uređenje obala Vrbanje od kupališta Bjeline do kupališta Brana, zatim na uređenje naselja Bregovi, gradskog trga, užeg gradskog jezgra i javnih površina“, istakao je Sakan i dodao da se ovom akcijom podiže svijest građana o značaju čiste i uređene životne sredine.


Hit Counter provided by technology news